Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dijous, 19 Novembre 2015 00:00

La Plataforma Carles Pinazo porta la polèmica declaració de l’OMS a la Universitat Politècnica de València

La plataforma animalista organitza un col·loqui sobre els riscos del consum de carn i les alternatives vegetarianes existents.

Ahir dimarts va tenir lloc en la Universitat Politècnica de València una interessant xarrada centrada en l’informe que presentava fa poques setmanes l’Organització Mundial de la Salut i on es relacionava el consum de carn amb l’aparició de certs tipus de càncer.

Malgrat el gran impacte inicial després d’aquestes declaracions de l’OMS, sembla ser que tant els mitjans de comunicació, com les administracions i els productors d’aliments carnis han pretès suavitzar la gravetat de l’informe de l’OMS o fins i tot ridiculitzar-ho. Amb la intenció que açò no caiga tan ràpidament en l’oblit i la gent conega “els vertaders perills que té per a la salut el consum de carn i altres productes d’origen animal”, la Plataforma Carles Pinazo va voler organitzar l’acte d’ahir donant-li una projecció internacional, retransmetent el col·loqui en directe a través de la pàgina web de la universitat.

A l’acte van participar tres persones expertes en la matèria que van defensar alternatives vegetals a l’alimentació, tant des d’un punt de vista ètic amb els drets animals com estrictament basades en els beneficis que té per a la salut

humana eliminar els aliments d’origen animal.

María Dolores Raigón, professora de la UPV, i una de les persones que més ha estudiat les substàncies afegides als aliments en el nostre país va confirmar, amb dues demostracions realitzades in situ, la presència d’elements químics perjudicials per a la salut humana en un tros de pernil dolç i una hamburguesa de les que es poden comprar en qualsevol comerç mitjà. Jesús Frare, activista pels drets animals i portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, va parlar sobre la implicació que té la notícia de l’OMS per als “500 milions d’animals que són assassinats cada dia per a ser convertits en un plat de menjar per a les persones”. Finalment, Toni Infante, membre d’Iniciativa Animalista, va fer una reflexió social crua i contundent sobre el que suposa el comunicat de l’OMS, explicant que “la decisió de fer públiques unes evidències que ja coneixíem des de fa anys gràcies a altres estudis, ha sigut motivada per a evitar possibles demandes en el futur. Les empreses càrnies ens diran que hem menjat carn baix la nostra responsabilitat, sabent els riscos que tenia per a la nostra salut”.

Font: Plataforma Carles Pinazo

Vist 1787 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com