Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dissabte, 19 Juliol 2014 00:00

Article sobre el llibre “Vegetarianisme, ¿una vida prodigiosa?”

¿Què pot haver en comú a un text on es barreja una neteja de colon, un advertiment sobre l'agostejament del nostre planeta, la vitamina B12, una sogra que vol carregar­se al seu gendre, el mite de la caverna de Plató, Albert Einstein, mares a qui els lleven els seus fills, i molta i molta tortura?

Aquest llibre es diu “Vegetarianisme, ¿una vida prodigiosa?

El seu autor es diu Manuel Sáez, i està acompanyat pel sempre incombustible i prologuista Toni Infante.

Són gairebé dues­centes pàgines farcides d'informació, ètica, denúncia, fets, realitats, esperança, molta il∙lusió, i preguntes, amb o sense respostes, perquè de vegades les preguntes no necessiten respostes.

 

“Vegetarianisme, ¿una vida prodigiosa?” pretén ser una guia real, precisa i segura per poder fer un gir molt important a les nostres vides. Un gir des de l'omnivorisme cap al vegetarianisme.

 

Perquè això és el que ineludiblement trobarà el lector a aquest text, un camí cap a una nova forma d'entendre la vida. Doncs és fa palés que quan una persona, omnívora, pensa en canviar la seua forma d'alimentarse (tot i que al text es proposa no només això sino anar un poc més enllà: no fer us dels animals), de sobte apareixen molts interrogants. Uns interrogants que han estat tractats per molts textos, però mai cap ni u havien arribat a descriure la absoluta realitat del que ens ocupa.

 

Manuel Sáez, ajudat per Toni Infante, esbrinaran al llarg d'aquestes dues­centes pàgines tot el que hi ha darrere d'aquest canvi meravellós, aquest prodigi. Contant moltes coses. Sí, moltes. Des dels arguments per ser vegetarians fins a què passarà a les nostres vides menjant només vegetals. Al pròleg, Infante ens contarà que la lluita per l'abolició de la tortura animal és la més gran que s'haja donat en tota la Història de la humanitat. I ens dirà també que per acabar amb aquest Treblinka animal serà necessari una consciència social sobre aquest problema, que ben podria estar recolzat per aquest llibre. Perque són gairebé 500 milions d'animals al dia els que se sacrifiquen, s'assasinen, tenint com a única raó la de que els humans puguem gaudir dels seus productes. I no comptem aquí els milions d'animals engabiats que esperen un absurd i aberrant episodi només justificat per una molt dubtosa experimentació.

 

Sáez continuarà amb una nota d'autor reveladora, on podrem veure indicis suficients per intentar llegir la resta del text. Indicis com que és possible accedir a una informació i a una confiança segures i correctes per creure que és possible ser vegetarià o vegetariana. Es posen dos exemples com a garants d'aquesta última frase. Un cirugià de l'aparat digestiu amb fama mundial incontestable, i al, potser, el més important pediatra de tots els temps.

 

Després de la nota vindrà el llibre, amb els seus capítols. Que es poden resumir en aquests:

– Les raons per ser una persona vegetariana.

– Què podrem menjar sent vegetarians.

– Com farem el canvi des d'una dieta omnívora.

– I com serà la nostra vida després d'aquest canvi.

 

És a dir, al llibre trobarem tot el camí des de l'inici fins al final. I trobarem aquest camí veient una llum al final, anticipada en tot moment per l'autor, amb seriositat, criteri i veritat. Perquè aquí no s'amagarà cap detall. Tot es farà a la vista, agrade o no agrade, a uns i a altres. Tot serà alçat d'una manera serena. El pitjor i el millor. Doncs Sàez té molt clar que el despullament per ambdues parts (omnivorisme i vegetarianisme) mostrarà sense cap tipus de dubte la dura i pura realitat que ofega i mata milions d'animals cada dia. I serà aleshores quan la conciència de cada persona, sabedora de la realitat, haurà de prendre una decisió, haurà d'emprendre, des d'aquí, un camí cap a un món més just i més net des d'un punt de vista vital. Perquè estan en joc moltes coses: la vida d'animals anònims, la estabilitat del nostre planeta i la salut de totes les persones.

 

“Vegetarianisme, ¿una vida prodigiosa?” us dirà que sigueu valents i valentes, perquè a la vida, una mica de valentia pot cambiar­ho tot, i girar el nostre destí cap a un lloc prodigiós.

 

Ara manca que llegiu el llibre...

 

Manuel Sáez

Vist 2331 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com