Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

 

NEIX LA PLATAFORMA “INICIATIVA ANIMALISTA”.

 

La Plataforma Iniciativa Animalista neix a València per un procés de coincidència d’unes quantes persones preocupades pel tema dels drets dels animals, que durant un temps hem participat en diferents actes de diverses organitzacions animalistes: Folgança, Libera!, Defensanimal.org, PACMA...

 

En tots aquestos actes hem pogut constatar una sèrie de mancances i febleses que ens han sorprès:

 

  1. Hi ha moltes organitzacions de defensa dels drets dels animals i contra l’especisme, però es deixa vore cert sectarisme entre elles, de manera que no col·laboren entre elles i tampoc quan una convoca a un acte participen les demés. D’aquesta manera, la lluita de cadascuna de les organitzacions està desconnectada del treball i la lluita de la resta, donant la imatge de grups minoritaris i dispersos. Els seus missatges doncs, no poden arribar a la gent en general.

  2. Existeix un gran desconeixement per la població en general sobre el tracte que reben els animals a tots els àmbits de la nostra vida: granges industrials, circs i zoos, botigues i criadors d’animals per a la venda, laboratoris, festes i tradicions, animals domesticats...No s’educa als col·legis sobre aquestos temes i sols les persones més sensibilitzades obtenen informació pels seus propis medis. Malgrat les campanyes d’aquestes organitzacions la gent no coneix el treball que realitzem els grups antiespecistes.

  3. Per tot allò que hem pogut vore, les organitzacions animalistes no tenen en conter el context en els que es troben, la nostra identitat nacional ni la nostra llengua. Així, hem pogut vore com a ciutats com Barcelona o València utilitzen en les seues consignes el castellà o l’anglès, marginant una qüestió que és una causa justa i sobre la qual és sensible molta gent.

 

El perquè de la Plataforma Iniciativa animalista.

 

Per tot açò, els i les components de la Plataforma Iniciativa Animalista no ens hem pogut quedar quietes i hem començat aquest projecte en el que pensem que poden sumar-se moltes lluites perquè no són excloents la defensa dels drets humans i els drets dels animals, la defensa de la nostra terra i la nostra llengua, la lluita feminista, el treball sindical... De fet, entre les persones que la componem hi ha gent provinent del mon sindical, de la política, de la lluita animalista, de la lluita nacional, professionals que treballen en diferents àmbits i persones d’arreu de la geografia: Londres, Catalunya, País Valencià...

 

Pensem que per a que una lluita siga escoltada ha de tenir molta força i per això cal unificar tot el treball que realitzen les organitzacions animalistes ja existents, sense que ninguna perda la seua identitat ni autonomia, amb uns mínims per a treballar junts. Amb aquesta nova plataforma podem aglutinar també a persones individuals que amb un mínim d’informació podrà sensibilitzar-se i sumar-se per aconseguir el canvi que desitgem en la societat i l’administració.

 

El nostre objectiu a llarg termini seria arribar a l’abolició de l’especisme, és a dir a la no utilització ni explotació de la vida dels animals no humans per al nostre profit: menjar, roba, cosmètics, diversió, maltractaments...però també considerem que cadascú i cadascuna pot optar per assumir el grau de compromís que considere, segons les seues possibilitats i conviccions.

 

En la Plataforma que estem construint caben organitzacions i persones que sols siguen antitaurines, vegetarians, persones que sols opten per no consumir productes testats en animals, persones que no porten als seus fills a circs amb animals...i per suposat vegans i veganes. Però per arribar al grau de consciència que portarà al veganisme cal molta informació i molta formació que avui la població no tenim. Es un procés progressiu i dialèctic que cal treballar.

 

No exclourem a cap persona per ser d’una sensibilitat o d’altra, el que pretenem és sumar forces. En cap moment volem ocupar l’espai que ja ocupen altres.

 

El nostre àmbit.

 

L’àmbit geogràfic natural de la Plataforma Iniciativa Animalista son els Països Catalans i la nostra llengua natural de comunicació serà el català, sense marginar cap altra llengua ni rebutjar la col·laboració i la participació en lluites d’altres zones geogràfiques del mon.

 

Objectius de treball.

 

Entre els objectius que ens plantegem podem destacar:

 

- Informar a la població de tots els tipus d’explotació i maltractament als que sometem als animals i com aquest tracte cap a ells perjudica la nostra salut i deteriora el nostre planeta. Sabem el que mengem? Sabem de que estan fetes les cremes que ens untem a la cara? Què està passant amb les vaques boges? Sabem com contaminen les granges industrials? D’on ve el gosset que hem comprat? Que passa als laboratoris? Com s’entrenen els elefants del circ?...

 

- Denunciar tots els actes de crueltat que es realitzen contra els animals no humans en tots els fronts: festes i tradicions cruels, experimentació, granges industrials, zoos i circs, comerç i tràfic d’animals, abandonament d’animals domèstics...

- Implicar a l’administració pública, ajuntaments, sindicats, partits polítics etc per a que posen en marxa els mecanismes necessaris per acabar amb aquestes pràctiques indignes d’una societat que s’anomena avançada.

 

- Treballar en diferents fronts:

 

  1. Finançament públic per a les protectores d’animals

  2. Declaració dels nostres pobles i ciutats com a antitaurins

  3. Promoció del consum de productes no testats en animals

  4. Prohibició de les festes i tradicions cruels amb els animals

  5. Promoció dels circs que treballen sense animals

  6. Educació alimentaria

 

- Fer que la lluita animalista siga un tema transversal que abarque tots els àmbits: educatiu, sanitari, cultural, polític, de lluita nacional, promoció de la dona, associacionisme juvenil...

 

- Traducció a la nostra llengua de publicacions cabdals del mon animalista per a la formació dels membres de la plataforma.

 

Per començar a treballar ens hem dotat d’estatuts, pàgina web, correu electrònic, quotes de socis...i presentarem la Plataforma en diverses rodes de premsa a València, Barcelona, Mallorca, Perpinyà, Alacant, Castelló, Elx...

 

Tenim previst convocar i recolzar les convocatòries de tot tipus d’actes de defensa dels drets dels animals.

 

Joomla Template - by Joomlage.com