Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Als darrers temps estem vivint al País Valencià alguns esdeveniments dignes d’alegria pel que fa a la lluita pels drets dels animals. Algunes bones notícies sobre ajuntaments que es declaren amics dels animals, alguns municipis que no permeten els circs amb animals, altres que estan eliminant els bous embolats i els bous al carrer, fins i tot alguns polítics s’han declarat en contra de les corregudes de bous...

Ara que està a punt d'esgotar-la primera edició del llibre de Manuel Sáez, Vegetarianisme, una vida prodigiosa? Publiquem en obert el pròleg que l'acompanya.

Tens a les teues mans un llibre que pot ser important. I ho serà, no tant perquè el seu autor siga un escriptor famós o molt reconegut, ni perquè haja obtingut molts premis, ni haja participat de molts programes mediàtics, ni segurament perquè la seua prosa vaja a canviar els paràmetres d’escriptura a partir d’ara... No, el llibre és important, des del meu punt de vista, perquè et pot canviar la vida a tu i a altres moltes persones i, sobre tot, i com a conseqüència dels teus canvis, a moltes altres criatures que tenen dret a viure plenament i a no patir.

Dilluns, 31 Octubre 2011 00:00

Dia mundial del Veganisme

El veganisme és una opció ètica, democràtica, revolucionaria, antiimperialista, internacionalista, solidaria, ecològica, saludable, inclusiva, es a dir, política.

Els éssers humans[1], som una de les 415 especies de simis catalogades a la terra. Malgrat que és difícil trobar persones sensates que qüestionen aquest fet evident, la majoria ens comportem com si ja no fóssim animals, ens mostrem cofois de la nostra superioritat tecnològica i mirem la vida natural com si nosaltres no formarem part indissoluble de la mateixa. Eixes creences, generades al llarg de milers d’anys han estat alimentades de manera creixent pels poders polítics, econòmics i religiosos. Des de fa anys però, la ciència, profundament imbricada dins del sistema capitalista/imperialista, ha substituït i/o complementat les raons teològiques i filosòfiques que emparen la suposada superioritat i distancia ontològica.

Aquest estiu, mentre bona part de la gent treballadora gaudia d’un merescut descans, i la resta continuava preocupant-se per com li afecta directament la crisi del capital en la vida diària, la dreta encapçalada pel PP i els “mass media”, s’ha llançat a una ofensiva ideològica per enfortir el bloc de poder.

 

Des de l’esquerra, sovint critiquem la grolleria de la dreta. A vegades tenim raó, d’altres no. La dreta quan vol ser fina, també sap fer-ho. El PP i Convergència i Unió, han deixat que siga el PSOE, com bons escolanets del capital que són, qui carreguen amb la feina bruta de les mesures econòmiques contra la classe treballadora i el nostre poble, mentre ells es dedicaven a fomentar l’espanyolisme més ranci impulsant corregudes de bous a ciutats i pobles on feia mes de 25 anys que no hi havia, finançant bous al carrer a bastament, promovent recitals i concurs de caduca solera tardofranquista. I els ha funcionat, al menys en part.

A propòsit de les morts en els bous al carrer.
 

Quan la mort és evitable, a qualsevol país modern és fa tot el possible per evitar-la. La ciutadania també sap que quan no s’eviten, hi ha responsabilitats concretes i unes institucions que tenen l’obligació d'intervenir d’ofici cercant eixes responsabilitats i creant les condicions per que no torni a passar.

 

Sembla ser que, a casa nostra i segurment  per la calor de l’estiu,  la història  ha tornat a fer un bucle traslladant-nos a èpoques pretèrites.

Divendres, 19 Març 2010 00:00

:: 19/03/2010 :: Article Toni Infante

Les bondats i els perills de la Iniciativa Legislativa Popular

Per Antoni Infante.

Que més de 180.000 catalans i catalanes hagin signat per demanar que el Parlament de la CAC legisle  i prohibisca les curses de braus, és, entre d’altres coses,  una forma ben madura de demostrat que gairebé sempre els pobles van per davant del seus governants. Que aquests mateixos governants siguen incapaços de valorar l'estat d'opinió dels seus representats i, a més a més, semble una heroïcitat la simple admissió a tràmit d'una Iniciativa Legislativa Popular deixa ben palès quin és el seu tarannà democràtic. (Cal recordar que la majoria de les ILP son rebutjades i no arriben mai a debatre's).

La ILP és un recurs reglamentat, del qual podem fer ús a nivell popular. El seu exercici té la virtualitat de convertir-se en una autèntica mobilització popular.

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com