Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dissabte, 05 Març 2016 00:00

"El Venedor de Gel" per Manolo Sáez

Em contava fa uns anys un company de treball que el seu avi patern era venedor de gel.

Zaratustra mantenia la convicció de que sense canvi, no podia haver millora. Enlloc i a qualsevol temps. Però el problema per canviar és, ja ho he dit moltes vegades, la por i la comoditat. Tot i que sense canvi, no pot haver-hi millora.

La societat té per costum canviar. També les persones. Ara, els canvis tenen un set de propietats a tindre en compte, entre elles el caire de voluntat i la fortuna del mateix. Vull dir, un canvi pot ser voluntari o obligat, també encertat o ruïnós.

El cas de l'avi del meu amic va ser un canvi obligat. Les neveres o els frigorífics van acabar amb els venedors de gel. Perquè l'evolució intenta millorar, sempre, com molt bé asseverava Nietszche a la seva obra mestra.

A la Universitat Politècnica de València tenim tots els dies notícies sobre meravellosos descobriments o projectes encisadors. Que ajuden, sens dubte, a millorar. Són missives tècniques, concretes, científiques.

Sempre me’n recorde de les diverses apertures de curs que any darrere any es fan a la meua universitat, l'UPV. El rector no oblida mai que les persones i la cooperació estan per damunt de les màquines. I que la universitat està al servei de la societat. És per això que les universitats, jo diria que totes, fan activitats sòcio-culturals.

Aquest març tenim a l'UPV un event inèdit, que mai s'ha fet aquí, i pense que a cap altra universitat de l'estat espanyol. 9, 10 i 11 de març tenim unes il·lusionants Jornades EcoVegetarianes, impulsades i organitzades per la Plataforma Carles Pinazo, la coalició de forces animalistes més important al nostre país. És un gest de complicitat cap al canvi més meravellós que existeix en aquests moments, l'alliberament de tots els animals, humans i no humans. El nostre planeta s'està esgotant, l'estem aniquilant. I les persones dia darrere dia s'enganyen amb la fàtua publicitat dels grans lobbies. Que la carn processada provoca càncer, no passa res. Que un litre de llet de vaca costa 15.000 d'aigua front als 1.500 d'un de soja, tampoc passa res. Que 500 milions d'animals moren cada dia per ser menjats per l'animal humà, doncs endavant.

Esteu totes i tots convidats a aquest immillorable escenari d'informació per a una nova vida, acceptable, possible, encisadora i sostenible. També millor, sens dubte. Seran a l'UPV: http://pupa.upv.es/2016/02/10/jornadas-ecovegetarianas-en-la-u-p-v/

L'avi del meu amic va canviar de professió. I va millorar. Nosaltres també podem escometre qualsevol canvi. A millor.

Manolo Sáez

Iniciativa Animalista

Vist 1871 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com