Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Divendres, 15 Gener 2016 23:00

"L'Embolat de València" per Manolo Sáez

Quan el Senyor Joan Ribó va arribar a alcalde de València, de seguida va dir que l'ajuntament no faria cap festa taurina. Aleshores, un company de Compromís em va dir alguna cosa com aquesta: “Si no sap el que diu, millor que calle la boca, perquè tots sabem que la plaça de bous depèn de la Diputació, i a València no tenim bous al carrer”.

De Joan Ribó es diuen moltes coses, bones i dolentes. Hi ha gent que el defensa a mort, i hi ha d'altra que no. Jo sempre he tingut els meus dubtes, i no sé, hores d'ara, ben bé què hi ha al seu cap. Bona pinta té, però la vida està farcida de bones pintes amb un dolent a dins. I ja a la meua edat, he de qüestionar-ho tot.

Quan fa gairebé cinc anys, es va presentar a l'alcaldia de València amb els tarongets, va fer un vídeo molt emotiu que es va passar al míting central d'aquella campanya electoral. Jo estava allí, al Palau de Congressos de València. Joan va dir que el van fer fora d'Esquerra Unida, que no se'n va anar ell. I és clar, jo vaig preguntar per què el van fer fora. La resposta va ser molt simple. Ribó sempre havia volgut pujar. Ser el més important. Té fama d'això també.

Hi ha una companya animalista que em parla de meravella d'ell. I ens demana ajut per a la seua tasca animalista. Jo crec que Joan necessita aquest ajut. Però també necessita aclarir els dubtes que envolten la seua trajectòria política. Ara té l'oportunitat.

Sens dubte, hem de reconèixer que l'actual alcalde de València té valor. Sí. Ningú o ninguna li pot llevar aquesta medalla. Però pot jugar a dues bandes. Jo personalment sempre li havia tingut molt d'afecte, però els detalls... Els detalls mostren la base de la situació. Sempre.

Fa unes poques setmanes, a finals del 2015, Ribó va fer unes polèmiques declaracions, on insistia en no permetre festejos taurins a València. Aleshores no sé si sabia, a l'igual que el meu ex company de partir anterior, que a València sí que hi ha festejos taurins: bous embolats i bous al carrer. I en fan molts, malauradament. Són a les pedanies i els voltants del casc urbà, sobre tot al nord.

Després d'aquesta bona voluntat, l'ajuntament de València va intentar aprovar una moció on s'impedia que aquesta tortura continuara. Perquè imagine es van assabentar que a València sí que hi ha tortura taurina. Però, i davant l'estupor de la lluita animalista, la moció va ser finalment modificada, de tal mode que la posició de l'alcalde va minvar. I es va aprovar una polèmica moció on es prohibia els bous embolats i es permetien els bous al carrer.

Des de fonts de l'ajuntament ens diuen que no ens preocupem, que ha estat tot per culpa de la pressió taurina. Però que l'ajuntament no posarà cap euro per aquests bous al carrer.

Des d'aquestes línies, Senyor Ribó, li dic dues coses. Una: Té tot el suport del món animalista per acabar amb aquesta bestiesa cívica que alguns i algunes anomenen festa. Dues: Té al seu abast el detall per deixar la seua figura política com a bona, diluint els dubtes que des d'alguns sectors polítics sempre li han tirat al damunt. Siga valent Senyor Ribó, ¡siga valent!

Manuel Sáez, Iniciativa Animalista 

Vist 1687 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com