Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 791
Dimecres, 02 Desembre 2015 23:00

Iniciativa Animalista - El Dret a Decidir, per Manuel Sáez

Dimarts 17 de novembre: xerrada oberta a tota la ciutadania a una universitat pública valenciana. Emesa en directe per web. I emmagatzemada al Politube.

Crec sincerament que tota persona té el dret a decidir sobre la seua vida. També sobre el seu futur.

Abans d'aquesat xerrada, on folga el seu títol, vam tindre un intens debat sobre una qüestió molt important: el Dret a Decidir.

La societat viu sotmesa a moltes cadenes, a moltes. Però potser, la més important, siga la cadena de la ignorància. I després la de la incomprensió dels sentits d'altres persones. El meu amic, bon amic, Toni Infante va defensar a aqueixa xerrada aquest dret. Però ho va fer d'una manera molt intel·ligent, sagaç. Deixant palès que aquesta opció no pot ser una mera qüestió de gust. No. És una qüestió de fets.Les forces que governen de veritat la societat, que no són la gent que conforma la societat, tendeixen a vetllar algunes informacions. Tendeixen a negar certes coses. A menysprear assumptes. I jo em pregunte: per què?Encara he llegit a cap mitjà de comunicació, o a algun organisme governatiu, que es continue amb el consum de tabac amb l'excusa de que si en prens poc, la cosa va bé. Encara. I ja tinc una edat. El tabac mata. Ho sabem totes i tots. Cap metge o metgessa aconsella fumar. Cap ni un, o una. I això... per què? Si el tabac tranquilitza a molta gent, no? Té un efecte atractiu. Agrada als joves, als adults, a altres. Dic jo, vaja.
Doncs... hem de dir que no. Perquè és evident que com el consum de tabac és dolent, no és aconsellable. El tabac està emmarcat al grup 1 IARC de risc de l'OMS.La gent és conscient de les coses quan té la informació correcta. Si no, és complicat. I la informació és un element molt valuós. Per això, junt al Dret a Decidir, tenim lligat el Dret a tindre una Informació Correcta. El més correcta possible. Si no, la tasca es complica.
 

Des del moviment d'alliberament animal volem sens dubte aquestes dues màximes: Dret a Decidir i Dret a una Informació Correcta. No volem que ens enganyen. I si s'han de fer esforços de la mena que siguen, doncs que es facen. L'avi d'un amic meu era venedor de gel, abans de que aparegueren les neveres. Amb les neveres, el seu ofici va passar a la història.Toni Infante ho va deixar molt clar a aquesta xerrada. Si el sector carni implicat a la notícia de l'OMS sobre la carn processada (grup 1 IARC de risc de l'OMS) i la carn roja (grup 2A IARC de risc de l'OMS), ha de reciclar-se, doncs haurem de posar els mitjans perquè això ocorrega. Perquè per davant de tot és la salut, el vehicle necessari per poder decidir el nostre futur, la nostra vida.El concepte Dret a Decidir no només és important a la lluita politico-social (que ho és, i molt), també ho és a la vida de les persones. I dels milions de vides d'animals que dia darrere dia moren als escorxadors. Perquè elles i els també tenen un Dret a Decidir.
 
Manuel Sáez, Iniciativa Animalista.
Vist 1666 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com