Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Divendres, 30 Octubre 2015 00:00

"I ara què farem?" per Manolo Sáez

 Volia escriure un altre article: “L'Escombreta Del Vàter”, així que el deixaré per a la següent com a segona part d'aquest.

El dilluns 26 d'octubre de 2015 es recordarà com a un dia molt important a la vida de totes les persones del nostre planeta, també per a tots els animals. La notícia ha estat un colp immens. Tant en un, com en altre sentit.

 

El dissabte anterior a aquesta data, estava parlant amb un amic, de qüestions vegetarianes. Vam acabar parlant de l'home més ric del món, de Bill Gates. Jo deia que era un visionari, que ho és. I per casualitat, així ha quedat palés.

Moltes mares i molts pares, sobretot mares, es fan hores d'ara aquesta pregunta. Una pregunta molt delicada per aquest grup de persones. No per a mi ni per a molta més gent, gràcies al destí. La notícia que ha tingut la valentia d'emetre l'Organització Mundial de la Salut sembla terrible. Terrible per als omnívors, és clar. Les persones vegetarianes estem molt tranquil·les.

El gir més gran que s'ha donat a Europa sobre el tipus d'alimentació, i als últims cent anys, va ser al Regne Unit. Fent-se un fum de gent vegetarians i vegetarianes. La culpa d'això va ser la por. Sí, la por a la síndrome de les vaques boges, i altres malalties provinents de l'ús d'animals.

Després de gairebé quinze anys, l'OMS s'atreveix a dir que la xarcuteria es fica al mateix nivell de consum perillós com ara el tabac o l'amiant. I sospita que el consum de carn roja també pot anar en aquest camí. L'estudi original i científic on es basa aquesta recerca data del 1991. Ja ha plogut.

Schopenhauer deia que davant la veritat, primer es rebutja, després es ridiculitza, i finalment s'accepta. Moltes persones no donen crèdit a la notícia de l'OMS. El sector implicat ho nega, és clar. I la confusió està servida. Perquè s'escolten tot tipus d'arguments. I fins i tot hi ha publicacions on no és diu tot el que es pot dir. Com per exemple un tècnic en nutrició que diu que l'alternativa a la proteïna de la carn roja és la carn no roja o el peix. Evidentment, tenim altra alternativa, molt més segura, els vegetals, que aporten el mateix nivell de proteïna. Tot és qüestió d'informar-se, mínimament. Una solució meravellosa, exempta de tot dubte. Per què no ho intentem?

El visionari Bill Gates fa temps que s'ha capficat al negoci de les carns vegetals. És sens dubte un visionari. Sap que el planeta necessita aquest gir, on el negoci pot ser inacabable. L'altre dia un bon amic, Deivid, em deia: “No lo veo, pero lo voy a intentar”. Intentar menjar menys carn i anar cap al vegetarianisme. Crec que aquest és el bon camí. Provar. Per què no? Perquè no us podeu adonar del meravellós que pot ser. Les receptes vegetarianes, veganes, són literalment encisadores. I si no, mireu pàgines web com la de DimensiónVegana o la de CreativeVegan. Espectaculars. Tot no és ensalada i verdures a la planxa, no.

En qualsevol cas, crec que no podem jugar-nos la nostra vida, i la de la nostra família, a un simple número probabilístic. Per tant, la pregunta, sabent que una altra forma d'alimentació és possible, és:

“ I Ara Què Farem?”

Manuel Sáez.

Iniciativa Animalista 

Vist 1823 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com