Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dijous, 15 Octubre 2015 00:00

"Quan el vent ve d'Almansa..." per Manolo Sáez

… de vegades bufa bé.

Al 2014 vaig intentar parlar amb el meu cap polític, aleshores, en diverses ocasions. El Sr. Morera ni va contestar, tot i fer-li una bona proposta. Silenci.

El fet que ens ocupa en aquest article és recurrent, i moltes companyes i molts companys ja han dit moltes coses sober ell. Jo també. Però, avui vull dir alguna coseta més. Tèbia.

L'estiu passat ha sigut particularment esgarrifós amb aquest assumpte. Molt deplorable i fastigós. Cruent i colpidor. Han mort massa persones a les “festes” dels bous. Perquè no són festes, són una baralla de festes i tortura. La festa és una altra cosa. La festa és arribar a un lloc i passar-t'ho d'allò més bé. No temptar a la mort o a qualsevol altre patiment.

M'acabe d'assabentar que a les illes Balears es presentarà en breu (si no s'ha fet ja) una Proposta No de Llei per prohibir els festejos taurins. Signada en principi per Podem, MES i PSOE. Un acte no vinculant però sí molt interessant i que retrata les emocions d'un poble, el balear, per acabar amb la tortura. També retrata certa actitud de grups dins d'un partit.

La lluita animalista està fent un gir de noranta graus. Es va demostrar el 3 d'octubre a la gran manifa animalista a València, on més de mil persones van alçar la veu en contra de la Tortura Animal. Perquè la tortura ni és art ni és cultura. I menys, tradició.

Al company Morera li vaig fer una proposta. Una bona proposta: Bous de Paper. Sí. Crec que una bona eixida. No va fer el mínim cas.

La tradició valenciana dels ninots és espectacular. Fer ninots de cartró. Molt bona tradició. Emulant la vida, amb ironia i humor, per després cremar aquestes faltes humanes. Sense construir cap perill. I així gaudir de la festa.

El dilluns 31 d'agost, i a les 20.00, a Almansa (poble de tota la meua família) va tindre lloc un “Encierro Infantil”, amb bou inclós. Roba blanca i mocador roig al coll. On va ser convidada tota la canalla del poble i els seus voltants. La festa és inmensa, perquè hi participen totes i tots, sense cap tipus de cuita o patiment. El bou és un ninot. I el dia rodó. Es baralla tradició, respecte i joia. Vaja, allí tradició cap ni una, però si això fora a Tavernes de la Valldigna per exemple, sí.

Manca actitud cívica als nostres polítics, mires més obertes, i sobre tot, humilitat i trellat. Almansa és un bon exemple de què un altre món és possible a la “tauromàquia”. Amb bous de paper al carrer.

Ximo, Mònica, Antonio... ens tornaran a guanyar en Almansa?

Manuel Sáez. Iniciativa Animalista.

Vist 1883 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com