Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 09 Agost 2016 00:00

La mesura animalista del CAI de Gandia

El començament del mes d’agost ens saludava amb una bona noticia referida al CAI de Gandia: Cáritas, Serveis Socials Municipals, Pelant Peluts i el Racó de la Mascota treballen coordinadament per aconseguir que les persones sense sostre que s’atenen al CAI de Gandia puguen fer-ho amb els seus animals de companyia.

De totes és conegut que l’únic suport que tenen les persones que viuen al carrer és el seu animal de companyia i que moltes vegades rebutgen l’atenció dels recursos municipals perquè els obliguen a decidir entre el recurs o el seu amic o amiga. Evidentment, acaben rebutjant l’ajut per fidelitat als seus essers estimats, cosa completament comprensible si ens posem en la seua pell.

I açò porta a molta gent a valorar la situació des de fora i a dir que els agrada estar al carrer, que no volen “integrar-se”, que rebutgen l’ajuda municipal. Els convide a passar uns dies en algun alberg o centre per a persones sense sostre dels que atenen a les 40.000 persones sense llar que hi ha a l’Estat espanyol.

Segons la Fundació RAIS, no existeixen dades actualitzades de persones sense sostre, però calculen que a l’Estat espanyol la xifra de persones sense sostre pot arribar a 40.000, mentre que hi ha un milió i mig de famílies en infravivenda. La xifra oficial de l’INE és de 23.000 persones (dades de 2012).

Si tenim presents aquestes dades, veiem el problema social que suposa i considerem la importància que es puga intervindre mínimament amb aquestes persones excloses −que son víctimes del sistema en el qual vivim, absolutament vertical, excloent, competitiu, salvatge−, es pot veure la importància de la mesura que han pres a la ciutat de Gandia.

Una mesura que lluita pel benestar de les persones que necessiten atenció sense condicions i pel benestar dels animals que els acompanyen, víctimes també del mateix sistema. Una mesura que requereix de voluntat i de coordinació. Una mesura que cal copiar.
Anime a la resta de ciutats del País Valencià a seguir l’exemple de Gandia.

Encarna Canet

Publicat en La Veu del PV el 10/08/2016

Vist 1658 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com