Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Informe el·laborat per Iniciativa Animalista amb motiu del projecte d'incloure per part de la Generalitat Valenciana una assignatura a les escoles on es tracta el maltractament taurí com a "part de la cultura del poble valencià", entre altres. Continua llegit per poder descarregar l'informe.

Ja podeu descarregar l'informe el·laborat per Iniciativa Animalista sobre la vida dels animals als circs. La història, el qüestionament ètic, les condicions dels animals, l'entrenament, el perill per la seguretat pública, les irregularitats que es donen, la legislació, les alternatives i la conservació, formen part de l'informe.

Descarrega l'informe.

Aquest esdeveniment, que s’ha convertit en referent del moviment antitaurí i pels drets animals, constitueix la pràctica institucionalitzada de tortura-diversió més aberrant de les moltes que es perpetren al País Valencià.  És un ritus de justificació taurina que consisteix en torturar i matar xicotets vedells, d’un any o menys.  Estan envoltades d’esforços normalitzadors i són presenciades per un gran nombre de xiquets i xiquetes, que són inoculats d’eixa normalització des de que tenen memòria.

L’informe afronta el desconeixement del que realment representa la setmana de bous.  Vol aclarir els malentesos que s’han generat respecte a Algemesí i la seua relació amb la tortura taurina, i també vol donar a conèixer la realitat de la setmana de bous, un festival taurí on maten una cinquantena d’animals en jonegades convencionals i que, a més, utilitzen com a teló darrere del qual volen amagar els abusos afegits, com és el cas de les becerrades.

Quan des del govern de la Generalitat Valenciana es va intentar declarar BIC la tortura taurina, la PCP va el·laborar en maig de 2013 un informe sobre aquest tema que podeu veure a continuació.

 

Consulta l'informe.

Posat que han actualitzat l'informe de la ILP que tenim publicat.  Concretament, han incorporat un apartat al capítol "Irregularitats en la forma", punt 4, Procediment judicial en curs.  L'apartat és: "Recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem".  És per això que publiquem la revisió juntament amb la versió antiga.

"Els toros tornaran a Catalunya". No és més que un recurs mediàtic, un titular fàcil i alarmista, que tendeix a amagar les autèntiques intencions d'aquesta ILP tauroeconòmica, ja que l'única cosa que pot fer que les corrides tornin a Catalunya és una sentència del Tribunal Constitucional.

En el següent comunicat la Fundació Franz Weber pretén llançar llum on el lobby taurí no ha fet més que mentir i manipular l'opinió pública, el sector polític i la premsa. Amb aquest informe, que ha estat traduït al català per Iniciativa Animalista, trobareu les 10 claus per comprendre la ILP tauroeconòmica.

Iniciativa Animalista presenta l’informe sobre tir i arrossegament, elaborat pel seu equip d’investigació, que dirigeix Jesús Frare. 

És una pràctica d’entreteniment que, malgrat la seua estètica, té un caràcter absolutament contemporani: el seu origen es situa als anys 1940, no es consolidà fins als 1970 i no comptà amb un organisme unificador fins els 1990.  Es tracta, doncs, d’una forma d’ús dels animals que nasqué, marcada per la pobresa de mitjans i d’idees del franquisme, al mateix temps que la guerra freda o l’OTAN.  L’incipient mecanització anunciava la fi propera d’una forma de viure d’aquests animals que havia estat omnipresent, i el tir i arrossegament serví per a mantindre una xicoteta eminiscència d’eixe mercat que s’enfonsava.

Malgrat els esforços per a defensar la pràctica com a un esport, no ho és perquè no respecta els valors esportius d’equilibri entre força mental i d’esperit amb la voluntarietat.  L’esport només el practiquen humans i humanes que competeixen voluntàriament i amb igualtat de condicions, com estableix la Carta Olímpica.

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com