Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimecres, 19 Juny 2013 22:00

Iniciativa Animalista participa en el naixement de la primera Plataforma Legislativa per reivindicar els Drets dels Animals a Tarragona

Associacions animalistes i proteccionistes de la província s’uneixen per demanar una millor atenció i protecció dels animals a determinades gosseres i protectores així com una gestió ètica de les colònies de gats. Aquesta és la informació que ha recollit pobleviu.cat.

Diferents associacions animalistes i proteccionistes de les Comarques de Tarragona s’han unit per crear una Plataforma Legislativa pels Drets dels Animals amb l’objectiu de millorar les polítiques públiques de protecció en matèria de fauna urbana. La Plataforma demana a les administracions competents que assumeixin un nou protocol en la gestió de les Protectores i centres de recollida i acollida d’animals urbans. Aquest protocol ha estat elaborat per la Plataforma en detectar mancances i deficiències en determinats centres. Les associacions que en formen part són Associació Animalista Libera!Plataforma Iniciativa Animalista (PIA)Grup Acollides i Adopcions Tarragona (GAIA TGN)Tarracosbull ADAC Constantí.

La Plataforma Legislativa pels Drets dels Animals Urbans de les Comarques de Tarragona té com a objectiu millorar la gestió dels centres de recollida i acollida dels animals urbans de la província de Tarragona. En paraules de la portaveu de Libera!, Anna Carbonell “ens hem unit per poder solucionar una de les xacres més grans sobre la protecció dels animals a les Comarques de Tarragona: la incomprensible gestió de determinats centres de recollida i acollida d’animals urbans on els animals no són atesos i tractats en base a criteris de protecció animal”. La Plataforma ha elaborat un manifest reivindicatiu al qual ja s’estan adherint les organitzacions polítiques i socials.

La Plataforma treballarà per tal de que les administracions exigeixin el compliment d’aquest protocol que busca l’adequat tractament dels animals recollits del carrer per part dels centres i demanarà que es doti de supervisió i suport o ajuda aquesta gestió. Destaca la reivindicació del SACRIFICI 0 dels animals urbans o els animals recollits del carrer i no com a mesura sistemàtica per abordar la superpoblació.

Polítiques d’esterilització i protecció dels animals utilitzats a la caça

D’altra banda, la Plataforma demana programes de polítiques públiques de protecció animal i més projectes públics per tal de fomentar les adopcions en detriment de la compra-venda. Entre els objectius també està la creació d’un programa de control dels animals utilitzats per a la caça per tal que els caçadors que no tinguin en condicions adequades els seus animals siguin sancionats i controlats. La Plataforma vol impulsar també polítiques d’esterilització dels gats urbans dels municipis del Camp i les Terres de l’Ebre, i proposa la creació d’un projecte innovador consistent en una unitat mòbil d’esterilització que pugui ajudar al control dels animals.

Aquesta plataforma neix davant la mancança detectada d’iniciatives públiques a les comarques de Tarragona de protecció de la fauna urbana. La plataforma defensa que els animals han de tenir reconeguts drets bàsics, com ara el dret a la vida, a la seguretat, a la protecció davant del maltractament físic i psicològic, així com a la llibertat individual.

Imatge: pobleviu.cat

Vist 1698 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com