Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 18 Juny 2013 22:00

La Carles Pinazo a l’Assemblea Oberta de Compromís

La Plataforma Carles Pinazo ha estat convidada a l’Assemblea Oberta que ha celebrat Compromís aquest dissabte, 15 de juny, a Burjassot.  El nostre company Jesús Frare, d’Iniciativa Animalista, ha parlat d’algunes de les tragèdies que converteixen els altres animals en víctimes dels humans, així com del que esperem com a organitzacions animalistes dels partits i organitzacions polítiques.

Ha estat una experiència molt positiva que ja ha començat a obrir nous espais de diàleg.  Esperem que aquesta experiència també siga possible amb la resta d’opcions polítiques i amb el conjunt d’institucions que executen polítiques que afecten els altres animals.

Us deixem ací la ponència llegida en aquesta assemblea oberta, que s’havia d’ajustar a un temps compartit amb altres organitzacions ecologistes i de defensa del territori

El poble valencià ha d’afrontar una profunda reflexió sobre la seua relació amb els altres animals.  El nostre és un país on l’entreteniment i la diversió amb elles i ells és omnipresent.  Enumerem les formes més importants i algun detall del que signifiquen, perquè cadascuna d’elles necessita d’una profunda anàlisi:

Per suposat, els bous: Tortura evident, linxament amb la implicació permanent d’infants, persones borratxes i irresponsables; un llarg llistat de bous morts i greument lesionats cada any; i, per suposat, una llarga llista d’éssers humans ferits i un parell de víctimes mortals cada any.

Tir i arrossegament: maltractament dins i fora de la pista; escorxadors saturats i carn amagada a les hamburgueses.

Colombicultura: escenificació simbòlica d’una violació en grup; mort i maltractament permanent.

Tir al colom i caça: matança per diversió; matança de gossos.

Parany i enfilat: ales i potes arrencades; mentides per a afavorir un negoci al voltant de la gastronomia.

Fires medievals: ponis i rapinyaires; la tristesa de l’esclavatge i l’estafa de les noves formes del circ i el zoo.

Festes macabres: rates del Puig, becerrades d’Algemesí; només perquè si.

Només són uns exemples.  Tornem a repetir: de vegades sembla que, al País Valencià, no es sàpiga fer festa sense maltractament animal, sense tortura animal.

I tornem a repetir, cal reflexió.  A vosaltres us demanem coses molt concretes:

Per favor, no heu de caure en les trampes populistes de les minories que trauen benefici de tot això.  Respetim: minories, fins i tot pel que fa als bous al carrer.  Les majories estan a casa, abandonades pels poders públics que, molt sovint, per a traure benefici o per la inèrcia d’aquestes trampes populistes,  recolzen obertament aquestes minories i s’abonen als seus discursos manipuladors.

Per favor, no gasteu els diners de la ciutadania en tortura i maltractament animal.  N’hi ha moltes de maneres millors de gastar aquests diners.  És tan senzill com això.

Per favor, afavoriu les alternatives, les formes de festa sense tortura que són moltes i que tan sovint acaben relegades en favor de qualsevol forma de linxament embrutidor.

—–

Respecte als anomenats animals de companyia, també cal una profunda reflexió.  Unes poques dades:

Són propietats, objectes de negoci autoritzat d’empreses amb tots els papers en regla i els impostos al dia.

Són capricis d’un dia que, després, no es poden deixar a l’armari dels estris vells.

També crien per caprici dels amos i ames.  Ventrades i ventrades, que creixen exponencialment.

Els abandones a milers.  Més de 200.000 a l’any a l’estat espanyol, segons càlculs molt conservadors i que encara no han incorporat el factor crisi.

Els massacren a milers.  Els caçadors del País Valencià entapissen camps i boscos amb els seus cadàvers, amb la vella “tradició” del “tir compassiu”.  Les clíniques de veterinària gasten litres i litres d’eutanàsia per a acabar amb el que ha passat de ser una mascota a un problema de butxaca.  Les fosques empreses especialitzades fan el negoci de la recollida i matança industrial de gossos i gats abandonats.  O pitjor encara.

Les protectores fan el que poden, generalment a soles o, fins i tot, amb els ajuntaments i poders públics en contra.  Tenen a rebentar les seues arques de Noè, mentre els ajuntaments incompleixen sistemàticament la llei de protecció animal i, en el cas que tinguen acords de recollida i refugi amb ells, les ofeguen amb impagaments continuats o permanents.

També us demanem coses molt concretes:

Per favor, respecteu el treball de les protectores.  Són les més indicades per a fer les tasques de recollida i refugi d’animals abandonats, perquè els tenen en compte com a individus i no com a mercaderies de negoci.  Respectiu també el treball de la gent que té cura de les colònies de gats de carrer.

Per favor, compliu la llei de protecció animal: elles han de ser les encarregades d’aquestes tasques.  Establiu acords amb una dotació pressupostària justa, i beneficieu els ajuntaments amb un treball ètic i compromès a més de barat, perquè compta amb l’aportació permanent de persones voluntàries.

Per favor, establiu mesures de control efectives sobre la tinença responsable d’animals.  Afavoriu les actituds responsables i penalitzeu les irresponsabilitats.  Les alternatives són moltes, i les nostres organitzacions estan a la vostra disposició per a proposar-les.

Per favor, milloreu la legislació per a solucionar aquesta autèntica tragèdia: control del negoci de la cria i venda; avanç cap a l’esterilització generalitzada, amb incentius o regulacions; suport a les protectores i rebuig dels negocis amb actituds més que qüestionables, etc.

Les reflexions que plantegem només són el principi d’una reflexió molt més profunda sobre la nostra relació amb els altres animals terrícoles.  Es molt important fer aquest principi.

Jesús Frare i Garcia.

Representant de la Plataforma Carles Pinazo.  Membre d’Iniciativa Animalista.

Vist 4481 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com