Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Diumenge, 22 Novembre 2009 00:00

:: 21/11/2009 :: Valoració de les jornades de formació

Dissabte 21 de novembre es va celebrar la I Jornada de Formació de la Plataforma Iniciativa Animalista.

La jornada es va estructurar sobre el debat i la reflexió al voltant de les 5 ponències presentades.

Encarna Canet, a més de fer una introducció sobre els objectius de la jornada, va presentar la ponència “Diferents formes d'explotació dels animals en el sistema actual”, on va fer un recorregut per la utilització dels animals com a menjar, per a vestir, per l'entreteniment (circs, zoos, oceanogràfics...) animals als laboratoris, festes i tradicions cruels... va aclarir quines son les alternatives que tenim com a consumidors/es per acabar amb la major part del patiment cruel, injust i innecessari dels animals.

Rafa Muñoz, va presentar “Ampliant la Fraternitat” i va fer un interessant recorregut històric i filosòfic sobre els diversos tractaments i les consideracions envers els animals. Des dels clàssics grecs a Peter Singer, passant per Kant i Schopenhauer , fins a les religions Cristiana o Budista, tot un repertori de coneixements i idees per tal de bastir un discurs que ens ajude a dotar-nos d'eines conceptuals solides.

Descarrega:

"Desmuntant l'especisme"

"Diferents formes d'explotació en el sistema actual"

"Ampliant la fraternitat"

"Introducció a l'alimentació vegana"

Toni Infante, va presentar dues ponències. En la primera “Desmuntant l'especisme” va desenvolupar la història del carnivorisme dins del procés històric i social que va des del pas del frugivorisme propi dels grans simis, l'escisió de la societat en dominants i dominats, fins al capitalisme totalitzador d'avui dia que ens obliga, entre altres moltes qüestions, a la ingesta de carn als països imperialistes, condemnant a la vegada a patir fam a milions de persones.

En la següent ponència “Introducció a l'alimentació vegana” va desmuntar els tòpics generats interessadament pels defensors del carnivorisme, va parlar de la llet i la carn, va fer un recorregut per les proteïnes, els minerals, els greixos i les vitamines... per acabar amb unes propostes bàsiques de l'alimentació vegana.

Julio Garcia, ens va parlar sobre la necessitat del decreixement, l'agricultura ecològica i els horts urbans. Va criticar durament el fals ecologisme de botiga de moda i va fer especial esment en la necessitat d'anar en tot arreu cap a la sobirania alimentaria. Alguns dels i les assistents tinguérem l'oportunitat de portar-nos-em, directament de les mans de l'autor el llibre “El crecimiento mata y genera crisis terminal” Llibre del tot recomanable.

Al tancament de la jornada, tinguérem ben present les facilitats donades pel centre Octubre CCC, per al desenvolupament de la jornada així com el bon sabor de boca que ens havia deixat el magnific menut vegà cuinat per l'Enric i el seu equip.

 

Vist 4703 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com