Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 10 Mai 2016 00:00

La Plataforma Carles Pinazo demana a l'Ajuntament de València implicació real en la defensa dels animals

L'entitat animalista ha fet arribar a l'alcalde Joan Ribó una carta denunciant la inactivitat de la Regidoria de Benestar Animal i les promeses incomplides.

 

Després del canvi de color polític en l'Ajuntament de València, que posava a Joan Ribó al capdavant del consistori després de més de dues dècades d'hegemonia popular, van ser moltes les esperances posades en el nou govern. Entre elles, les de les persones i associacions dedicades a la defensa dels drets dels animals, que denuncien hui que, després de quasi 12 mesos de govern del canvi, poc o gens ha canviat la situació dels animals a València.

 

La Plataforma Carles Pinazo, entitat que reuneix a quasi trenta associacions animalistes valencianes, remetia fa uns dies un escrit a l'alcalde Joan Ribó enumerant aquells punts en els quals, segons la plataforma, l'ajuntament no ha complit amb allò esperat, i on demanen a la Regidoria de Benestar Animal que s'implique de debò en la protecció dels animals en la ciutat. Rosa Tormos, portaveu de la Plataforma Carles Pinazo, ha explicat que “hem tingut paciència perquè sabem la complicada situació que es va trobar el nou govern a l'ajuntament i que hi ha accions que requereixen el seu temps per a posar-se en marxa, però després de quasi un any esperant que es faça alguna cosa pels animals a València, és el moment d'exigir respostes fermes davant el sofriment i la mort dels animals”.

 

Un dels punts que destaca en aquesta carta és la crítica al nou equip de govern per la seua tebiesa a l'hora de defensar la fi de la tauromàquia, la qual va portar a Ribó a proposar corregudes a la portuguesa. A més, segons denuncia la Plataforma Carles Pinazo, l'alcalde va incomplir la seua paraula d'acabar amb els bous al carrer en la ciutat en signar l'ajuntament una declaració favorable perquè en la setmana de Falles pogueren celebrar-se actes amb retalladors i bous embolats dins de la plaça. També assenyalen en l'escrit que el consistori s'ha negat a eliminar el tir i arrossegament i que no estan clars els mètodes que s'estan usant per al control de les poblacions de coloms. “Associacions i particulars portem quasi un any demanant a l'ajuntament la creació d'un pla d'esterilització felina, ja que les colònies estan creixent descontroladament i tot el treball recau en persones voluntàries. També ens preocupa la lamentable situació dels animals refugiats en la protectora de la ciutat, que amb el canvi de gestió podria caure en mans d'una empresa privada que tornara a sacrificar als animals”, lamentava Tormos

Vist 1586 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com