Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 13 Gener 2015 23:00

El País Valencià amb el poble grec, pel canvi a Europa

Les pròximes eleccions gregues poden significar un punt d'inflexió en el panorama europeu. Grècia s'ha convertit en el laboratori polític i econòmic de les elits europees, que han sembrat misèria i cansament per tots els racons del sud d'Europa. Les receptes econòmiques de les retallades i l'austeritat, basades en pagar el deute a costa dels drets de la ciutadania, només han deixat un rastre d'atur, pobresa infantil, desesperació i barbàrie, juntament amb l'amenaça del retorn del feixisme encarnat en Alba Daurada, convertint en contemporanis mals i problemes que semblaven aliens a Europa.

Però el poble grec no s'ha resignat a ser conillet d'Índies de la Troica. Manifestacions, vagues, cooperatives laborals i solidaritat han estat la resposta a la dictadura del capital financer i dels mercats.

Ara hi és l'oportunitat única de fer fora els responsables polítics del saqueig. Només conèixer-se la convocatòria de les eleccions, el Fons Monetari Internacional ha suspès la seua línia de crèdit (que només ha proporcionat a canvi dels drets de la gent) fins a conèixer qui encapçalarà el proper govern grec. Això demostra que els que s'han beneficiat de la crisi a costa de la majoria de la població desconfien de la democràcia i que el seu respecte a les urnes està condicionat al fet que siguen elegits els que defensen els seus privilegis. Ningú vota els mercats, però ells decideixen diàriament sobre les nostres vides i el nostre futur.

Perquè clar que hi ha alternativa a les seues polítiques. La situació del poble grec no és producte de lleis immutables sinó de decisions i interessos concrets. Les lluites del poble grec i l’ascens electoral de l’esquerra, especialment de SYRIZA, són la mostra que una àmplia majoria social està dient prou! a la corrupció i el saqueig a què han estat sotmesos durant aquests anys. Una força política que ha estat en contacte amb les lluites que s'han donat als carrers i que està disposada a portar el canvi polític a les institucions, canvi que només serà possible si el poble grec es manté mobilitzat als carrers, s'organitza en tots els racons de la societat i compta amb la solidaritat internacional de la ciutadania europea.

Estem convençudes i convençuts que el poble grec trobarà a través de les urnes els lladres. En aquest cas, les dificultats i els xantatges seran enormes i la nostra obligació com a ciutadans i ciutadanes d’Europa és i serà solidaritzar-nos amb la democràcia i la voluntat de canvi del poble grec. La seua victòria serà la nostra. Per això, les organitzacions i persones signants d'aquest manifest fem una crida a tota la ciutadania a solidaritzar-se amb el poble grec, a no permetre que la democràcia siga derrotada pels mercats i a impulsar accions que no deixen sols els grecs i gregues en el seu camí per conquerir la seua sobirania i els seus drets.

 

Primera relació d’organtizacions signants:

 

Acontracorrent

 

Alternativa Socialista (CLI-AS)

 

Bloc Estudiants Agermanats (BEA)

 

CADTM Europa

 

Campanya pel Tancaments dels CIES, CIES NO

 

Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA)

 

Colectivo Sur Cacarica

 

Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)

 

Compromís

 

Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colombia

 

CUP Almàssera

 

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)

 

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)

 

Front Cívic “Som Majoria”

 

Iai@flautes València

 

Intersindical Jove

 

Intersindical Valenciana

 

Joventuts Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV)

 

Joves d’EUPV

 

Joves pel Dret a Decidir

 

Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute de València

 

Plataforma Iniciativa Animalista

 

Plataforma pel Dret a Decidir

 

Poble Lliure

 

Podem

 

Sodepau

 

Valencia Acoge

 


Per noves adhesions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Vist 1473 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com