Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Diumenge, 22 Mai 2011 02:00

A totes les persones participants en les acampades i mobilitzacions a favor d’una “Democràcia Real Ja”

Des de Iniciativa Animalista saludem l’onada d’aire fresc i combatiu que aquest moviment esta suposant en la vida i les consciències de milers de persones en tot el País. La sacsada que esta rebent el caduc sistema polític capitalista  i la seva forma externa de representació, la democràcia burgesa, (li diuen democràcia i no ho és) deixarà sense dubte una forta petjada en la ment de tots i totes i farà, que res puga continuar sent igual.

A les persones que participem en Iniciativa Animalista, ens mou la defensa dels drets de tots els animals, però no ens són alies els problemes de la humanitat  treballadora de la qual en formem part. Així, ens congratulem de que poc a poc s’hagi anat confeccionant, de manera assembleària, un llistat bàsic de reivindicacions amb el que moltes persones ens sentim identificades. El procés assembleari,  farà sens dubte, que aquest llistat reivindicatiu, arreplegui les demandes essencials de la majoria del éssers vius.

Els drets del poble treballador, absolutament incompatibles amb la legalitat capitalista, l’equiparació de gènere, que amb tantes lluites i en tant de temps ha anat obrin-se pas, el dret d’autodeterminació de les nacions sotmeses, i la defensa dels drets dels animals, el medi i la terra, són els eixos que els processos de lluita en tot el mon, han anat decantant  com les quatre grans àrees de reivindicacions que unifiquen les lluites, sumant sinèrgies i creant la massa crítica necessària que garanteix les opcions d’èxit.

És per tots aquests motius que demanem, a totes les persones participants a les assembles, activitats i mobilitzacions de Democràcia Real Ja, un nou i gran gest d’altruisme: incorporar al llistat de revindicacions els drets de tots els animals i que aquest drets, siguen assumits en l’agenda de la intervenció del moviment assembleari.

Al ser nosaltres, els humans, els únics que podem garantir els drets animals, hem de tenir molt clar que el problema no és la grandària de les gàbies sinó que cal acabar amb elles. Que hem de deixar de criar animals per la seva carn, d’ensinistrar-los per a divertir-nos, de matar-los per les pells, d’utilitzar-los per a la recerca científica. No són coses, són éssers vius com nosaltres. La seva defensa l’hem de fer nosaltres les i els humans. Humans, com els que ja participem en les assembles i manifestacions de  defensa dels drets de la humanitat treballadora, gent normal, compromesa i solidària,  que a més, ara, demostrem la nostra solidaritat i altruisme pels éssers més indefensos de tots: els animals no humans.

Iniciativa Animalista. 22 maig 2011.

Vist 6498 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com