Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Informe de la Societat Valenciana d'Ornitologia (SVO) sobre els danys ambientals causats pels incendis de Cortes de Pallars i Andilla.
A una setmana dels grans incendis que han assolat el País Valencià, l’angoixa, la tristesa i el dol pel que s’ha perdut han de deixar pas a l’esforç per a que es puga recuperar com més prompte millor. El dissabte, 7 de juliol, a Alcubles (Els Serrans), es reuní un fòrum ciutadà que recollí testimonis, veus i suports, i que debaté sobre el que s’havia de fer a partir d’ara i com fer-ho.

D’aquesta reunió han eixit dues primeres iniciatives:

* La constitució d’una plataforma de persones i entitats afectades en defensa del món rural i del medi natural,

* i la convocatòria d’una manifestació a València, que tindrà lloc el divendres, 27 de juliol.
Dissabte, 10 Desembre 2011 00:00

Mowgli i els neandertals front l’ecobiologia.

Descarrega l'article amb imatges.

 

Durant les últimes setmanes han sorgit diverses qüestions sobre la relació entre la natura i els animals que l’habiten. I, també, entre les persones que defensen que una cosa està per damunt de l’altra. Animalisme i ecologisme, l’un front a l’altre.

 

La setmana passada saltava una nova alarma: perilla la puresa del llop ibèric, sinècdoque que es tradueix en uns 2.000 individus que queden a la Península Ibèrica, arraconats i aïllats després de patir segles i segles de persecució i extermini (un extermini que, a més, encara dura, ja que s’aplica a discreció per administracions com la de Castella i Lleó). És la conclusió del més gran estudi científic sobre el tema1 fet amb una mostra de 208 cadàvers, entre els que s’han trobat 8 híbrids, tots per l’àrea nord de distribució de l’espècie (Galícia, Astúries, Minho i Salamanca).

Dimarts, 18 Octubre 2011 18:47

Prou de parany i d'enfilat!


Prou de parany i d’enfilat! Jesús Frare

.

La principal font d’informació d’aquest article han estat els informes sobre la caça del parany1 elaborats per GER2-Ecologistes en acció publicats a Internatura3. Aquests informes són la font, també, de totes les fotos.


El parany i l’enfilat són antics mètodes de caça d’ocells que maten a tort i a dret, sobretot xicotetes aus de pas esgotades per la migració de tardor des del nord d’Europa cap a les ribes del Mediterrani. Abans, els seus caçadors eren gent que volia aprofitar qualsevol opció per a esquivar la fam, que sempre amenaçava en forma de males collites (sobre tot, al secà). Per això, el destí d’aquests animals sempre ha estat la cassola.

El parany és una trampa camuflada als arbres que funciona mitjançant les perxes, uns llistons que tenen clavades les mortíferes vares impregnades amb la lliga. Les aus són capturades quan entren en contacte amb aquesta substància adherent, al vol o en aturar-se als llistons. L’enfilat sembla més una forma de pesca: es fa amb grans xarxes (al voltant dels 2 metres d’alt per 8 de llarg) que es situen estratègicament per a capturar qualsevol au que s’enrede amb elles.

Profit. La caça a l’Albufera de València. Per Jesús Frare

Ací pots trobar l'article amb imatges.


A la tardor, les aus aquàtiques migratòries arriben a l’Albufera de València. Milers d’individus, de més de 20 espècies diferents, nien i crien a la zona del llac i a les terres del seu voltant. I, com cada any, més de 6.000 caçadors les estan esperant.

La caça es desenvolupa als vedats que s’estenen pels camps d’arrós on, en acabar la collita, es permeten fins a 40 jornades (dissabtes, diumenges i festius, de sol a sol). A més, hi ha tres zones de espais1 del parc qualificades com a reserves cinegètiques, on es fan les tradicionals tirades: 8 dies ininterromputs de caça. S’han de sumar les càbiles, 6 dies en què qualsevol caçador amb llicència pot caçar a totes aquestes terres (en el cas dels vedats, estan incloses en el total de 40 jornades)2.

1res JORNADES DE REFLEXIÓ ECOLOGISTA A VILALLONGA (LA SAFOR)

Al cau del llop, Vilallonga (C/Estació 16 baix)
DIVENDRES 17 i DISSABTE 18 de JULIOL

Div. 17.
A les 19hrs. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE de Félix Rodrigo Mora
"NATURALEZA, RURALIDAD Y CIVILIZACIÓN"

A les 21hrs. Sopar per 3 Euros 100%Vegetarià

A les 22hrs. Pel.lícula, a elegir:
LA ESTRATEGIA DEL CARACOL
LA HITORIA DE JEFFREY LUERS

Diss. 18.
De 8:30 a 11:00 del matí, visita per les sendes perdudes del Marenys de Rafelcaïd. Visitarem l'hort ecològic de Cento.
(Ens vegem al cau del llop i d'allí sortim)

A les 12:00hrs tornem al cau del llop i farem un taller de sabó caser i natural

A les 14:00hrs Dinar per 3 euros 100%Vegetarià

A les 17:00hrs Taller de cosmètica natural per 3 euros

A les 19:00hrs Xerrada a càrrec de la Plataforma "Iniciativa Animalista" titulada "L'impacte ecològic de les dietes convencionals i l'alternativa vegana"

A les 21:00hrs Sopar per 3 euros 100% Vegetarià

A les 22:00hrs Projecció del documental "Tras el Pasamontañas"

Durant totes les jornades hi haurà montada una distribuïdora anticomercial amb llibres, revistes i fanzins sobre diverses temàtiques socials.

Organitza col.lectiu Llibertari La Contra de la Safor i L'associació cultural Correllops de Vilallonga
(Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Ajuda'ns a difondre! El cartell que adjunte està en format dinA2, així, es pot reduïr sense problemes a A3 si fà falta.
I anima't a passar un cap de setmana amb nosaltres!

 


 

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com