Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

 

Les persones que formem la INICIATIVA ANIMALISTA volem respondre a les necessitats que té el moviment als Països Catalans. Sempre des del respecte i sense rebutjar a ningú, parle l’idioma que parle, la INICIATIVA ANIMALISTA s’expressa en català i té com a àmbit el conjunt de territoris de parla catalana.

 

Volem ser una porta oberta, un espai de debat al que puguen participar animalistes d’altres grups, fins i tot, associacions com a tals, sense que això signifique cap problema. També és una porta oberta a persones que han fet seua la lluita per un món més just, i que volen fer extensible aquesta lluita als altres animals.


Pensem que ha arribat el moment de superar posicionaments inmovilistes, personalismes i lideratges que bloquegen la formació d’un moviment que es presente a la societat organitzat i potent, amb capacitat de fer visibles els nostres plantejaments i reivindicacions.

 

No volem liderar res. Però pensem que els lideratges han de complir unes condicions. Han de fer propostes amb voluntat de consens, dins un marc democràtic i participatiu, no llançar “veritats” inqüestionables, que només poden ser assumides per unes poques persones. Han d’estar disposats a avançar a partir de mínims, sense deixar d’aspirar a fites més ambicioses ni renunciar a cap projecte global. Han d’acceptar que les persones fan grans els moviments, i que els moviments grans son necessàriament heterogenis.

 

Així, volem que la INICIATIVA ANIMALISTA aculla distints nivells de cooperació. En definitiva, volem ser una alternativa oberta, progressista i que supere alguns dels rebuigs que es donen dins de l’animalisme. Que gent aliena al moviment animalista, antitaurina, de protectores de gossos i gats, veganes i activistes antiespecistes tinguen un punt de trobada. Un espai per a debatre, per a establir acords i treballar plegats.

 

Hem d’ajudar a fer entendre les persones que el planeta no és dels humans, uns animals que conviuen amb molts altres terrícoles; que no podem fer ús d’ell sense patir les conseqüències; que la resta d’animals poden sentir dolor físic i patiment emocional intens; que la lluita pels Drets de la resta d’animals és germana bessona de la lluita pels Drets Humans. A la INICIATIVA ANIMALISTA no cap el sexisme, el racisme, l’homofòbia, el classisme ni cap tipus d’abús o discriminació entre humans.

 

Tenim per davant un important treball d ’informació i conscienciació, i hem de lluitar contra uns missatges establerts esbiaixats, tergiversats i manipulats, quan no simplement falsos, que són l’instrument de defensa de poderosos interessos econòmics. Xicotets grups encara que “especialitzats”, sols, no poden afrontar aquesta tasca amb èxit. Només pot fer-ho un moviment fort que, entre altres, pot fer-se ressò de les propostes dels especialistes.


PER UN MÓN MÉS JUST PER TOTES I TOTS.

Joomla Template - by Joomlage.com