×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 72
Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 01 Octubre 2013 22:00

Villena i Alacant es declaren ciutats lliures de circs amb animals

Nota de premsa de la Plataforma Animalista de Villena - on participa Iniciativa Animalista - amb motiu de declaració per part del Ple de l'Ajuntament de Villena com a ciutat lliure de circs amb animals . Alguns mitjans de la ciutat com Ràdio Villena - Cadena SER , El Periódico de Villena i Intercomarcal TV  s'han fet ressò.
 
Després de la votació d'ahir al Ple Municipal de l'Ajuntament de Villena perquè sigui declarada Ciutat Lliure de Circs amb Animals , aquesta ciutat s'ha convertit en el número 136 dels municipis que s'han afegit a aquesta iniciativa . El moviment es distribueix per gairebé totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, inclòs el nostre territori.
Aquesta iniciativa global no és exclusiva de cap partit ni ideologia política . En aquestes ciutats governen tant el Partit Popular , el PSOE , o qualsevol altre partit tant d'esquerres o de dretes . El presentar aquesta moció prové del sentit comú , de la sensibilitat , del desig d'educar , de construir ciutats més habitables . Un exemple el tenim en la veïna ciutat d'Alcoi . El juny passat tots els partits polítics van aprovar per unanimitat la moció declarant Alcoi Ciutat Lliure de Circs amb Animals .
 
A l'Estat espanyol han començat aquestes accions amb els seus 136 municipis , igual que ho van iniciar altres països on ara , en la seva legislació nacional , no accepten que Els circs utilitzin animals en els seus espectacles . Suècia, Grècia , Finlàndia , Àustria , Croàcia , Costa Rica , Singapur , Bolívia , Regne Unit , El Salvador, Colòmbia .... i un llarg etcètera .
 
Quan la Plataforma Animalista de Villena presentar la petició perquè a Villena no es realitzarien Circs amb Animals , es va basar en els següents motius :
 
1r - Perquè està demostrat científicament que tots els animals , humans i no humans , som éssers que senten i per tant som anàlegs en ​​moltes situacions , i vivim i patim el dolor físic i psicològic . Ningú pot negar que un lleó pateix l'haver de saltar per un cèrcol de foc . Que un elefant sent dolor quan se li administren descàrregues elèctriques perquè , atemorit , pugi i es posi a dues potes , o que un mico crida aterrit després cops i cops fins que puja a lloms de la seva innata enemiga la pantera .
 
2n . Els animals salvatges que són utilitzats en els circs , són " salvatges", és a dir , no han estat domesticats i els seus instints i desitjos són les de la seva pròpia naturalesa , i no obstant això porten vides miserables . En moltes ocasions , provenen de la cria il · legal , o trets dels seus llocs d' origen . Hem de preservar el planeta i els seus habitants .
 
3r . Perquè els nens i nenes són els principals clients d'aquests espectacles i volent el millor per a ells ens equivoquem . Els estem mostrant comportaments humans en els animals , impropis de les seves espècies . No els eduquem en la diversitat sinó en la submissió , la humiliació i la ridiculesa dels seus actes . En el domini de l'ésser humà sobre les espècies que a més les doblega i les trenca psicològicament .
 
Ahir els partits dels Verds d' Europa , PSOE i Villena Centre Democràtic , van donar exemple de maduresa i responsabilitat social . Per contra , i amb gran decepció , el Partit Popular no només va negar qualsevol situació de maltractament hagut en els circs , sinó que va fer una demostració d'ignorància i incultura l'interpel que els toros són animals salvatges i que per tant la moció sobre circs podia ser una tapadora per a la prohibició d'espectacles taurins , desconeixent aquest partit que són legislacions diferents, propostes incompatibles i per descomptat, que un toro és el mascle d'una vaca i que porten més de 15 mil anys domesticats .
 
Avui donem les gràcies a l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Villena perquè ens ha fet sentir-nos orgullosos d'haver contribuït a millorar el medi ambient, la vida dels animals salvatges i l'educació dels nostres fills i filles .
Vist 2390 vegades