Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimecres, 02 Octubre 2013 00:00

Villena i Alacant es declaren ciutats lliures de circs amb animals

Nota de premsa de la Plataforma Animalista de Villena - on participa Iniciativa Animalista - amb motiu de declaració per part del Ple de l'Ajuntament de Villena com a ciutat lliure de circs amb animals . Alguns mitjans de la ciutat com Ràdio Villena - Cadena SER , El Periódico de Villena i Intercomarcal TV  s'han fet ressò.
 
Després de la votació d'ahir al Ple Municipal de l'Ajuntament de Villena perquè sigui declarada Ciutat Lliure de Circs amb Animals , aquesta ciutat s'ha convertit en el número 136 dels municipis que s'han afegit a aquesta iniciativa . El moviment es distribueix per gairebé totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, inclòs el nostre territori.
Aquesta iniciativa global no és exclusiva de cap partit ni ideologia política . En aquestes ciutats governen tant el Partit Popular , el PSOE , o qualsevol altre partit tant d'esquerres o de dretes . El presentar aquesta moció prové del sentit comú , de la sensibilitat , del desig d'educar , de construir ciutats més habitables . Un exemple el tenim en la veïna ciutat d'Alcoi . El juny passat tots els partits polítics van aprovar per unanimitat la moció declarant Alcoi Ciutat Lliure de Circs amb Animals .
 
A l'Estat espanyol han començat aquestes accions amb els seus 136 municipis , igual que ho van iniciar altres països on ara , en la seva legislació nacional , no accepten que Els circs utilitzin animals en els seus espectacles . Suècia, Grècia , Finlàndia , Àustria , Croàcia , Costa Rica , Singapur , Bolívia , Regne Unit , El Salvador, Colòmbia .... i un llarg etcètera .
 
Quan la Plataforma Animalista de Villena presentar la petició perquè a Villena no es realitzarien Circs amb Animals , es va basar en els següents motius :
 
1r - Perquè està demostrat científicament que tots els animals , humans i no humans , som éssers que senten i per tant som anàlegs en ​​moltes situacions , i vivim i patim el dolor físic i psicològic . Ningú pot negar que un lleó pateix l'haver de saltar per un cèrcol de foc . Que un elefant sent dolor quan se li administren descàrregues elèctriques perquè , atemorit , pugi i es posi a dues potes , o que un mico crida aterrit després cops i cops fins que puja a lloms de la seva innata enemiga la pantera .
 
2n . Els animals salvatges que són utilitzats en els circs , són " salvatges", és a dir , no han estat domesticats i els seus instints i desitjos són les de la seva pròpia naturalesa , i no obstant això porten vides miserables . En moltes ocasions , provenen de la cria il · legal , o trets dels seus llocs d' origen . Hem de preservar el planeta i els seus habitants .
 
3r . Perquè els nens i nenes són els principals clients d'aquests espectacles i volent el millor per a ells ens equivoquem . Els estem mostrant comportaments humans en els animals , impropis de les seves espècies . No els eduquem en la diversitat sinó en la submissió , la humiliació i la ridiculesa dels seus actes . En el domini de l'ésser humà sobre les espècies que a més les doblega i les trenca psicològicament .
 
Ahir els partits dels Verds d' Europa , PSOE i Villena Centre Democràtic , van donar exemple de maduresa i responsabilitat social . Per contra , i amb gran decepció , el Partit Popular no només va negar qualsevol situació de maltractament hagut en els circs , sinó que va fer una demostració d'ignorància i incultura l'interpel que els toros són animals salvatges i que per tant la moció sobre circs podia ser una tapadora per a la prohibició d'espectacles taurins , desconeixent aquest partit que són legislacions diferents, propostes incompatibles i per descomptat, que un toro és el mascle d'una vaca i que porten més de 15 mil anys domesticats .
 
Avui donem les gràcies a l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Villena perquè ens ha fet sentir-nos orgullosos d'haver contribuït a millorar el medi ambient, la vida dels animals salvatges i l'educació dels nostres fills i filles .
Vist 2882 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com