Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 26 Mai 2009 14:13

:: 26/05/2009 :: Toreig: tortura feta negoci (Article de Nazanín Amirian al diari "Público")

Des del punt de vista merament utilitari –fonament d’una economia de mercat–, sorprèn que un país pague als seus científics uns 35.000 euros anuals mentre alguns dels seus toreros embutxaquen al voltant de 350.000 euros (uns 60 milions de pessetes) en una sola vesprada; des d’un punt de vista racional és inexplicable que siga l’Administració Pública la qual finance aquest negoci de sang i dolor i que un poble civilitzat tolere tal barbàrie. Milers de toros són torturats en les festes fins a morir, i centenars de cavalls són mutilats en nom de la tradició. Lluny de ser un ritu espanyol, la *tauromaquia enfonsa les seues arrels en el credo *mitraísta, el culte al Déu solar sorgit a Àsia Central i practicat per les tribus guerreres fa uns 4.000 anys. Una religió en la qual se sacrificava un bou en les cerimònies litúrgiques i es bevia la seua sang per a ser immortalitzats. El *mitraísmo es va estendre per l’Imperi Romà, convertint-se, a les mans de *Nerón, en el credo oficial de l’Estat. I mentre aquella orgia de violència *santificada es desmantellava en les seues terres originàries per les reformes de *Zaratustra –el primer *antitaurino de la història, que va prohibir tot tipus de maltractament animal–, a Europa es va perllongar segles després. Les corregudes de toros, herència d’aquella fe pagana, avui són, a més, una farsa. Ni art ni *bravura, sinó l’exhibició de la *pequeñez de diversos homes armats davant un animal afeblit prèviament. Font: Diari Público.

Segons associacions protectores d’animals, el suplici del toro comença dies abans: és lligat dins de la “caixa de cures”, per a afaitar les seues banyes amb la serra; se li introdueix cotó o *estopa en el nas i la gola per a dificultar la seua respiració, i se li *untan les potes amb productes químics perquè cremen i impedisquen la seua ràpida caiguda. Tancat en la foscor, famolenc i desesperat li solten al rode, perquè la seua reacció a la llum li de a el noble animal una aparença feroç. El turment continuarà quan se li claven llargues espases que li travessaran els pulmons. Que no sent dolor? Basta veure amb quina insistència intenta espantar a les ínfimes mosques que li punxen amb les seues curtes *trompas. Agonitzant, és arrossegat fins a morir ofegat en la seua pròpia sang. Tanmateix, és afortunat comparat amb el que li fan al Toro de la Vega o al *alanceado.

Bàrbares tradicions, com ho són l’ablació i la lapidació. La *tauromaquia és altra manifestació d’un *especismo *anticientífico que considera al ser humà superior i amb el dret a esclavitzar als seus germans menors.


 

Vist 5658 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com