Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimecres, 28 Octubre 2015 00:00

La Plataforma Carles Pinazo celebra l’inici de la derogació de la Llei de Senyes

La plataforma animalista insta a les Corts a no cedir al xantatge del lobby taurí.

La Plataforma Carles Pinazo, organització que recull a una vintena d’organitzacions de defensa animal i protectores del País Valencià, ha realitzat aquest matí una roda de premsa per celebrar la presentació a tràmit per les Corts Valencianes de la proposició no de llei per a l’abolició de la “Llei 6/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, de reconeixement, promoció i protecció de les senyes del poble valencià”.

Toni Infante, portaveu de la Plataforma, ha explicat que “la Llei de Senyes va ser una reacció al fracàs de l’anterior govern del PP que el 2012 va intentar declarar com a Bé d’Interés Cultural els bous al carrer i crear càtedres taurines a les universitats. Tres anys després, i complit el termini que la Llei de Patrimoni establia, el PP imposà aquesta declaració per la via d’urgència i sense tindre en compte que la gran majoria de la ciutadania valenciana no se sent identificada amb aquestes formes de maltractament animal”.

La derogació també deixaria sense la categoria d’identitàries altres pràctiques d’ús d’animals com la colombicultura i el tir i arrossegament. “Ens felicitem també per la reversió del reconeixement a unes formes d’abús envers els animals que suposen la mort i el maltractament de molts individus”, ha destacat Jesús Frare, activista de la Plataforma.

La Plataforma Carles Pinazo ha volgut emplaçar les forces polítiques que donen suport a esta derogació i ha instat el Consell “a no cedir a les pressions del lobby taurí, amb un incomprensible ressò als diferents mitjans de comunicació, que intenta salvar a tota costa la declaració de BIC inclosa en la Llei de Senyes amb un interés fonamentalment econòmic”, ha puntualitzat Infante.

Nota de premsa de la PCP

Vist 1995 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com