Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 04 Agost 2015 00:00

Recollida de signatures per l'abolició dels bous embolats

A l'Estat espanyol es torturen amb foc milers de bous a l’any, sobretot en municipis de les comarques de Castelló (quasi tots), i en menor mesura, en les comarques de València i Alacant (encara que també en altres províncies de l’Estat), és per això que s'ha posat una campanya per l'abolició del bou "embolat" en Change.org.

Als bous embolats se’ls arriba a posar de dos a cinc boles en les banyes, el pes de les quals quasi no pot suportar l’animal, i d’aquestes no solament ixen flames sinó també bengales i focs d’artifici.

El bou s’embola un a un, o diversos alhora, fins i tot una dotzena, que corren atemorits pels carrers o places dels pobles. En açò consisteixen aquestes festes i sempre se celebren per motius religiosos.

El foc espanta els animals, els produeix cremades al cos i als ulls, i els embogeix de tal manera que sovint se suïciden colpejant-se amb el cap.

El procés de col•locació de les boles també és molt traumàtic ja que els espantosos bramits de les feres ens demostren el seu dolor físic, el seu estrès psicològic i el seu innegable sofriment.

De vegades, a causa dels moviments bruscos, es pot incendiar el llom de l’animal o fins i tot el cos sencer.

A més a més, en moltes ocasions també se’ls posa un enorme collaret en el coll amb campanes perquè s’espanten en córrer.

La diversió no ha d’implicar sota cap concepte el sofriment i la humiliació de les víctimes, car la crueltat intrínseca d’aquests actes embruteix els éssers humans, i especialment insensibilitza xiquets i joves que hi acudeixen o ho veuen per televisions locals, on ho passen una volta darrere altra.

Estos són els motius que s'exposen en la recollida de signatures que s'ha creat recentment en Change.org i que ja suma prop de 24.000 signants.

Signa la campanya ací.

Vist 2498 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com