Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimecres, 23 Juliol 2014 22:00

Suport de la PIA a la proposta d’abolició dels bous al carrer i correbous

Iniciativa Animalista manifesta el seu suport a la proposició d’Esquerra Unida per a l’abolició dels bous al carrer i correbous al País Valencià, presentada a tràmit a les Corts Valencianes per la diputada Esther López Barceló.

Lamentem la resposta del PSPV i de Compromís que, segons declaracions de Ximo Puig i Enric Morera, poden deixar sola Esquerra Unida en la defensa d’aquesta proposta. Fem una crida per a que tant PSPV com Compromís reconsideren aquesta postura i demanem les seues bases, juntament amb persones simpatitzants i votants, que es mobilitzen per a reclamar eixe canvi.

Morera ha declarat que el debat desorienta sobre els problemes reals: l’augment dels recursos, l’eixida de la crisi, el rescat de persones…  Les reivindicacions animalistes són presentades, així, com a una qüestió subsidiària i que no es pot incloure a les atapeïdes agendes de les persones representants de la ciutadania, centrades les 24 hores del dia en rescatar persones i que no poden dedicar part del seu temps a estudiar una proposta ferma i adherir-se a ella.

 

Per la seua banda, Puig parla per enèsima vegada de la conciliació del respecte al benestar dels animals amb la tortura taurina, perquè tortura és el que són els bous al carrer (com han deixat clar Els Verds del País Valencià en el seu suport a la proposició d’EUPV).   Aquest tipus de “resposta de formulari”, amb la seua evident càrrega de cinisme, desacrediten la política davant una ciutadania cansada de paraules que no s’ajusten a la realitat i que, sovint, només són una fugida endavant.

 

Les persones animalistes hem d’optar per opcions polítiques que tinguen un compromís real per la defensa dels drets dels animals, i que porten a terme aquesta defensa ara i en el futur.  Hem d’anar més enllà de propostes electoralistes i/o estètiques que, a l’hora de la veritat, no tenen cap pes i es deixen de banda sense més contemplacions.  

 

Especialment si “el PP es troba a gust en aquest debat en haver trobat la munició que més li agrada”.  Des de posicions taurines es vol fer creure que la defensa de la tortura afavoreix el PP davant la ciutadania i afebleix els partits que no la defensen amb fermesa.  

 

Hem de deixar clara la realitat d’aquest país, que la gran majoria no estem a favor de la tortura taurina i, encara menys, que es dediquen a ella molts dels diners que calen per a eixir de la crisi i rescatar persones.  És el que ha passat recentment a la Diputació de València, on una modificació de crèdit ha destinat 800.000€ més dels que ja es destinaven a tortura taurina, quan  aquesta mateixa institució havia rebutjat dotar amb molts menys diners programes com la teleassistència per a persones grans o dependents, o les beques menjador per a xiquets i xiquetes de famílies amb dificultats econòmiques.  És el que passa a la major part d’ajuntaments governats pel PP i, desgraciadament, a molts altres.

 

Les bones tradicions del país, que són les úniques que s’han de mantindre, estan molt més arrelades que la indústria de la tortura taurina, que no ofereix art ni cultura i que crema diners que ens fan molta falta.  Hem de tindre molt en compte la tebiesa davant d’això.

Vist 2686 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com