Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dilluns, 24 Mai 2010 15:20

:: 29/05/2010:: Manifetació

Dissabte 29 de maig a les 6 de la vesprada hi ha manifestació de Xúquer Viu a Sueca a la plaça de l'ajuntament. La Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) donem suport a la convocatòria i acudirem per repartir un full que hem elaborat en contra de la proposta del PP valencià de declarar Bé d'Interés Cultural (BIC) la tortura de bous.


Vos adjuntem el document per a que li doneu difussió i si podeu, vos esperem a Sueca el dissabte per a repartir-lo i defensar el Xúquer.
LA TORTURA NO POT SER BÉ D'INTERÉS CULTURAL (BIC).


“Molts diran que les consideracions morals no han de ser esteses als animals, però açò és justament el que els nazis varen dir dels jueus”. (Judy Chicago, autora de Projecte Holocaust: De l’obscuritat a la llum )

 

El govern valencià, com a sucursal del de Madrid i seguint les seues passes, ha iniciat a colp de decret la declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) de la tortura i mort de bous: bous al carrer, toreig, bous embolats… Segons Serafí Castellano, Conseller de Governació, ”mentre governe el PP en la Comunitat les corregudes de bous i els festejos taurins estaran garantits”. El treball, l'habitatge, l’educació o la sanitat no, però utilitzar recursos públics per fer patir un animal fins a la mort sí estarà garantit.

 

Eixa és la “cultura” i la  identitat que com a poble ens imposen des del govern valencià. Altres elements de la nostra terra com són les bandes de música, l’horta i els llauradors tradicionals, els grups de música en valencià, el Cabanyal, el teatre en valencià, els arbres centenaris... no mereixen cap respecte.

De fet, els festejos taurins  són  subvencionats i fomentats des de la Diputació de València amb diners de tots i totes i per obscurs interessos econòmics.

 

Per a declarar la tortura com a BIC, el Consell necessitarà el suport d’altres organismes, entre ells la Universitat de València, la Facultat de Biología de la qual ja s'hi ha manifestat en contra i considera que el bou patix en aquestos actes.

 

Considerem que els animals tenen sistema nerviós i capacitat per a sentir dolor i por,  els bous pateixen per estar encaixonats i privats de llibertat abans de soltar-los a la "festa", en clavar-los la pica que els trenca els músculs del coll, quan els rebenten per dins amb  les estocades, quan cauen a terra vomitant sang per la boca, quan no poden respirar pel cansament i s’asfixien... Els cavalls també pateixen quan el bou els rebenta el ventre amb les banyes i moltes vegades han de ser sacrificats. Els bous al carrer pateixen l’estrés de vore la gent cridant-los i tirant-los cerveses sense saber perquè, corren per a fugir de la gent i no per atacar. Els bous embolats es cremen els ulls i la pell mentre intenten córrer inútilment fugint del foc que tenen enganxat al cap.

 

Entenem que l'art és bellesa, sensibilitat, tolerància i creació. La cultura és coneixement. Res de tot açò coincideix amb la destrucció de la vida que suposa torturar  un ésser viu amb capacitat de patir,  per pura diversió.

 

Des de la Plataforma Iniciativa Animalista, considerem que cal fomentar una cultura sense violència que promoga el respecte cap a tots els éssers vius i el seu medi i donar així l'ocasió a les noves generacions de ser més coherents, més cultes i menys sanguinàries.

 

Plataforma Iniciativa Animalista

Vist 6547 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com