Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dijous, 22 Novembre 2012 06:44

ELS ANIMALS NO SÓN JOGUINES PER A REGALS

S’acosten les festes del solstici d'hivern1 i com cada any, hi haurà persones que regalaran animals domèstics o animals exòtics com si d’un objecte es tractés. Una vegada comencen la convivència amb estos éssers vius moltes famílies comencen a voler-se desfer d’ells: es fan grans i ja no son tan manejables, miolen, borden, fan sorolls, poden trencar mobles o coses, poden embrutar, cal passejar-los...és a dir tenen vida i per tant necessitats a les quals cal donar resposta. I moltes persones no estan capacitades o no volen atendre les necessitats vitals d’aquestos amics i acaben abandonant-los, tirant-los o maltractant-los.

Totes tenim veïns i veïnes que tenen gossos o gats tancats en un balcó, pardals en gàbies minúscules, gossos en cases de camp lligats amb cadenats i completament sols, cavalls sense aigua a la intempèrie...

Per evitar el maltractament i l’abandonament d’animals socials amb capacitat de patir, el millor es no regalar animals sense saber si anem a ser capaços de cuidar-los, o si tindrem temps d’estar amb ells i gaudir de la seua companyia o si sabrem aguantar les suposades “molèsties” que ens poden produir. Si no ho teniu clar millor regaleu objectes immaterials.

1Hi ha una relació directa entre les dates de les festes populars i aquestes dates singulars. Antigament eren festes paganes celebrades des de temps primitius: es feien celebracions rituals amb l'encesa de fogueres. Posteriorment la religió catòlica s'hi va adaptar: Són les festes de Nadal al solstici d'hivern.

I si veritablement després d’un procés de reflexió desitgeu tindre un amic amb vosaltres que vos aportarà tot tipus d’alegria, companyia i satisfacció NO EL COMPREU, ADOPTEU-LO.

Des d’Iniciativa Animalista fem una crida per a no seguir engreixant el negoci del tràfic d’animals i d’espècies exòtiques, ni col·laborem amb l’explotació a les quals els tenen sotmesos les grans empreses que es dediquen a guanyar diners amb la reproducció forçosa, cria en captivitat i venda de cadells. Estes empreses sols busquen el màxim benefici econòmic amb els menors costos i això suposa convertir les seues vides en mercaderia.

I si no podeu adoptar perquè les vostres condicions de vida no ho permeten però voleu col·laborar en l’eliminació del maltractament als animals sempre podeu regalar UNA SUBSCRIPCIÓ A INICIATIVA ANIMALISTA o ajudar econòmicament a aquelles organitzacions que treballen pels animals. Serà un gran regal que es pot fer en qualsevol moment, no sols per a nadal.

Encarna Canet

Vist 5628 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com