Imprimir aquesta pàgina
Diumenge, 30 Octubre 2016 00:00

"L'Amagament" per Manolo Sáez

Sempre dic que totes les persones són vegetarianes fins als sis mesos. I no m'equivoque.

Ara que veig només la televisió del menuts i menudes, encara crec més en l'amagament. L'ocultació de la realitat. A tothora són amb anuncis sobre lactis. Per exemple l'anunci de la vaca que riu. Que realment no és una vaca, és un dibuix. Perquè trobar una vaca que riu a una explotació ramadera és impossible.

George McGovern ho va denunciar al 1977 als Estats Units, al seu cèlebre informe. Ell era senador. I en conversa amb el Dr. T. Collin Cambell (segons conta aquest al seu llibre “The China Study”) aquest informe li va costar la seua carrera política.

McGovern va demanar a l'estat alguna cosa com que s'havia de ser més valent i dir la veritat sobre el que l'humà havia de menjar. La qual cosa, tot i no ser el que jo vull vindicar aquí, sí que té a veure. I molt. I tot i que siga de forma indirecta.

Una de les qüestions que no podem permetre és la mentida. Jo puc acceptar que es facen afirmacions d'una o altra mena. Ara, el que no puc acceptar és una mentida.

Si la gent vol menjar animals, que els menge. Però ha de saber certes coses. O millor dit, no se'ls ha de mentir. Però aquesta fita és complicada. Perquè l'elisió és un subterfugi fenomenal. No existeix cap obligació a contar el que passa abans.

Ens diuen que la carn és meravellosa, que la llet fonamental, que el peix arriba fresc...

I nosaltres ens ho creiem.

Però (un altre però)... I què passa amb Peppa Pig i els seus amics i amigues?

Els nens i nenes no prefereixen la seua vida? La de la sèrie de dibuixos animats, vull dir. D'adults sembla que ja no tenim el mateix criteri empàtic. O serà que no volem saber.

Elisió.

Hem de saber.

Al voltant del 95% dels productes d'origen animal a España (llevat els peixos) provenen de granges industrials. Uns llocs pensats per processar els animals com si foren objectes. On s'anomena estrès al patiment. I on el final és la mort. A escorxadors, que segons Paul McCartney serien peça clau de canvi per a totes i tots si sabérem el que passa al seu interior.

Totes les evidències científiques -Científiques- indiquen que l'humà pot viure millor sent vegà. Tots els camins van a Roma. Roma=Veganisme.

Aleshores, per què ens obstinem a no intentar-ho? Intentar fer el pas cap a aquesta forma d'entendre la vida. La visió original de qualsevol ésser humà.

        

Manuel Sáez. Membre d'Iniciativa Animalista @IA_animalista

Vist 1852 vegades