Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Diumenge, 30 Octubre 2016 00:00

"L'Amagament" per Manolo Sáez

Sempre dic que totes les persones són vegetarianes fins als sis mesos. I no m'equivoque.

Ara que veig només la televisió del menuts i menudes, encara crec més en l'amagament. L'ocultació de la realitat. A tothora són amb anuncis sobre lactis. Per exemple l'anunci de la vaca que riu. Que realment no és una vaca, és un dibuix. Perquè trobar una vaca que riu a una explotació ramadera és impossible.

George McGovern ho va denunciar al 1977 als Estats Units, al seu cèlebre informe. Ell era senador. I en conversa amb el Dr. T. Collin Cambell (segons conta aquest al seu llibre “The China Study”) aquest informe li va costar la seua carrera política.

McGovern va demanar a l'estat alguna cosa com que s'havia de ser més valent i dir la veritat sobre el que l'humà havia de menjar. La qual cosa, tot i no ser el que jo vull vindicar aquí, sí que té a veure. I molt. I tot i que siga de forma indirecta.

Una de les qüestions que no podem permetre és la mentida. Jo puc acceptar que es facen afirmacions d'una o altra mena. Ara, el que no puc acceptar és una mentida.

Si la gent vol menjar animals, que els menge. Però ha de saber certes coses. O millor dit, no se'ls ha de mentir. Però aquesta fita és complicada. Perquè l'elisió és un subterfugi fenomenal. No existeix cap obligació a contar el que passa abans.

Ens diuen que la carn és meravellosa, que la llet fonamental, que el peix arriba fresc...

I nosaltres ens ho creiem.

Però (un altre però)... I què passa amb Peppa Pig i els seus amics i amigues?

Els nens i nenes no prefereixen la seua vida? La de la sèrie de dibuixos animats, vull dir. D'adults sembla que ja no tenim el mateix criteri empàtic. O serà que no volem saber.

Elisió.

Hem de saber.

Al voltant del 95% dels productes d'origen animal a España (llevat els peixos) provenen de granges industrials. Uns llocs pensats per processar els animals com si foren objectes. On s'anomena estrès al patiment. I on el final és la mort. A escorxadors, que segons Paul McCartney serien peça clau de canvi per a totes i tots si sabérem el que passa al seu interior.

Totes les evidències científiques -Científiques- indiquen que l'humà pot viure millor sent vegà. Tots els camins van a Roma. Roma=Veganisme.

Aleshores, per què ens obstinem a no intentar-ho? Intentar fer el pas cap a aquesta forma d'entendre la vida. La visió original de qualsevol ésser humà.

        

Manuel Sáez. Membre d'Iniciativa Animalista @IA_animalista

Vist 1799 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com