Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dimarts, 11 Octubre 2011 17:24

Nota de premsa: Prou de Parany!!!

Comença la caça amb parany. Un any més, i fa 9 de la seua prohibició.


La modificació de l’article 336 del Codi Penal inclou com a delicte la utilització de mètodes no selectius de caça com el parany, una xacra que cada any acaba amb milers i milers d’aus.


Iniciativa Animalista dóna el seu suport a les diverses organitzacions ecologistes que denunciaran per la via penal els paranyers que siguen detectats.

Acció Ecologista-Agró, APNAL-Ecologistes en Acció, GECEN i GER-Ecologistes en Acció han iniciat el seguiment de la caça amb parany, penada per la llei. Ja han localitzat nombrosos paranys preparats per a caçar, que denunciaran per via penal si tenen activitat.


Aquestes organitzacions lamenten que la Conselleria utilitze políticament el parany, amb un suport clarament electoralista que deixa de banda la llei i el respecte de la biodiversitat, de la vida de centenars de milers d’aus.

La reforma de la Llei de caça valenciana, pensada per protegir aquesta pràctica davant sentències judicials fermes (Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Tribunal Suprem i Tribunal de la Unió Europea) ha estat paralitzada pel Tribunal Constitucional. Demanem la consellera Isabel Bonig que deixe de lloar públicament el parany i procedisca a posar els mitjans (agents mediambientals) necessaris per a evitar la caça furtiva i complir les sentències judicials que el prohibeixen.


Enfilat, el cant mortal. S’inicia ara també la caça amb enfilat, defensat com a sistema per a la captura selectiva d’aus pel cant (silvestrisme) amb les quals evitar l’endogàmia entre les que ja són esclaves. Es tracta, en realitat, d’una excusa amb la que es vol ocultar la caça massiva d’aus per a consum gastronòmic. Les directrius ministerials que prohibeixen aquesta practica, en aplicació de les sentències judicials del Tribunal de la Unió Europea, són ignorades per la Conselleria.


Iniciativa Animalista dóna suport a aquesta iniciativa per a acabar amb el parany i l’enfilat, mètodes de caça que massacren una enorme quantitat d’individus, aus molt xicotetes que pateixen una llarga agonia a les trampes, que son arrencades sense cura de la pega (que els arrenca les plomes i, fins i tot, ales i potes) i que acaben al plat, convertides en exquisitats culinàries. Ni la costum ni la tradició justifiquen tot això.


Iniciativa Animalista 11.10.2011.

Vist 1995 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com