Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dijous, 07 Agost 2014 22:00

La PIA, Libera! i el GETE exigim la fi del circ aquàtic de l'”Aquopolis” de Vila-Seca-La Pineda

La Plataforma Iniciativa Animalista, l'Associació Animalista Libera! i GETE-Ecologistes en Acció encetem la campanya: No al dofinari de l'Aquopolis! sota el lema EL CAPTIVERI I L'ESCLAVATGE NO SÓN DIVERTITS!

Amb un seguit d'accions, pretenem explicar al públic els greus problemes ètics, ecològics i pedagògics que planteja aquest tipus d'espectacle on animals com dofins i lleons marins amb un comportament social altament complex i elaborat, romanen obligats a viure en petites piscines, sense cap tipus d'estímul ambiental ni possibilitat de desenvolupar el seu comportament natural. Aquesta forma de vida, els entrenaments i els espectacles diaris (diversos cops al dia), tenen com a conseqüència l'estrès, l'agressivitat i nombroses i greus malalties com ho confirma la curta esperança de vida d'aquests animals en captivitat que no sol superar els 6 anys, quan en llibertat poden viure fins als 40.

Per tot això, exigim dues coses:

A l'empresa Leisure Parks, S.A "Aquopolis" de La Pineda-Vila-Seca (Tarragonès) que suprimeixi aquest espectacle de forma definitiva i el substitueixi per algun altre tipus d'espectacle on no faci servir animals. Demanem, així mateix, la seva col·laboració per poder re-ubicar a aquests animals en centres especialitzats per tal de garantir el seu benestar i protecció, alliberant-los d'aquest circ aquàtic i sedentari.

I a la societat recordar-li que el lleure de les famílies no es troba renyit amb un comportament responsable, ètic i educatiu cap als nostres infants. Com a adults som responsables de no participar del seu engany, fent-los creure que aquests animals gaudeixen fent aquestes acrobàcies.

Per tant, animem als usuaris de l'”Aquopolis” a demanar la fi d'aquests espectacles i a no contribuir amb els seus diners el seu manteniment.

Volem fer una menció especial sobre la decisió, per part de l'Ajuntament de Barcelona, de suprimir l'any vinent l'espectacle amb dofins que es realitza al zoològic de la mateixa ciutat, decisió que reafirma i confirmen els arguments objectius pels quals s'ha de posar fi d'immediat a l'esclavatge dels animals deixarà de realitzar el seu espectacle amb dofins.

La campanya començarà aquest diumenge 10 d'agost, i es realitzarà cada diumenge. Les jornades de protesta conclouran quan el parc tanqui portes aquesta temporada.

Així mateix us enllacem la pàgina oficial de Facebook (https://www.facebook.com/pages/NO-al-dofinari-de-lAquopolis-Costa-Daurada-LaPineda/273273969537235), la petició amb signatures electròniques a través de Change.org (http://scur.cat/6PYY73) i un article sobre aquesta temàtica (http://animalismecat.blogspot.com.es/2013/12/xicotetes-accions-grans-canvis.html).

Vist 1790 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com