Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dijous, 09 Gener 2014 23:00

Comunicat de la Plataforma Iniciativa Animalista i l'Associació Animalista Libera! sobre el pla d'erradicació dels conills d’índies presentat per l'Ajuntament de Tarragona

Des de fa temps a la rotonda de l’Avinguda dels Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau viuen conills d’Índies. Aquests animals han estat abandonats sense escrúpols pels seus "propietaris": els únics culpables i responsables d'aquesta situació que podem dir que s'ha resolt de manera favorable pels animals que ara viuen a la rotonda.

La seva presència no provoca cap dany a la vegetació ni a l’estructura de la rotonda, i no suposen un problema sanitari, més bé al contrari, ja que les veïnes i els veïns estan contents de poder contemplar aquest petit i curiós refugi urbà que s'ha creat.

 

Però ara l’Ajuntament de Tarragona pretén, mitjançant el que han anomenat un pla per buidar la rotonda per tal d’evitar “conseqüències dramàtiques relacionades amb el trànsit”. Decisió que ha sorprès i que preocupa a moltes persones.

Els animals portaven anys instal·lats a la rotonda i mai ningú els ha vist sortir voluntàriament; és a dir, que en el cas que tingués lloc qualsevol problema de circulació, això es generaria per la distracció o la imprudència dels conductors i no per causes relacionades amb el comportament dels animals.

Les associacions relacionades amb la protecció animal i les persones conscienciades al respecte, sabem, per una part, que tancar un animal que ha conegut la llibertat en una gàbia de dimensions reduïdes és un acte cruel, i que actualment no hi ha adoptants disponibles on emplaçar els animals.

L’Ajuntament explica que ha encarregat la gestió de la reubicació i la reinserció dels animals a la Protectora d’Animals de Tarragona però aquests centres no estan preparats ni tenen el personal format necessari requerit per acollir i donar una bona qualitat de vida a aquests animals.

Per tot això, sol·licitem a l’Ajuntament de Tarragona que:

- es replantegi la retirada parcial d’animals o el buidat total de la rotonda com es comenta a l’article i es permeti que els animals continuïn vivint a la rotonda.

- i en cas de portar endavant aquest pla d’eradicació, s'informi públicament de tot el procés, de les condicions i de la situació dels animals en el centre, dels controls veterinaris externs, i del programa d'adopció amb els resultats i seguiment.

Vist 3240 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com