Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dilluns, 15 Agost 2011 23:00

Nota de premsa unitària de la Plataforma pels drets dels Animals Carles Pinazo*.

Reunides les associacions, indicades a peu de pàgina, per a donar resposta a la proposta de la creació d'una càtedra taurina en les “Universitats Valencianes” segons article publicat, entre altres, en els mitjans de comunicació: Agència EFE, Europa Press, Diari Crític Comunitat Valenciana, ABC, Levante-EMV, Las Provincias Digital; es decideix emetre la següent nota de premsa:

La PLATAFORMA PELS DRETS DELS ANIMALS CARLES PINAZO, constituïda per distintes entitats animalistes, manifesta el seu rotund rebuig a la creació d'una càtedra taurina en les universitats valencianes, l'única finalitat de les quals serà exalçar i tractar d'inculcar en el món Universitari la malnomenada Festa Nacional. Amb la finalitat del manteniment d'una “tradició” es pretén justificar la crueltat cap els essers vius .


Tots coneixem tradicions, moltes d'elles ancestrals, que són execrables i que afortunadament van desapareixent (esclavatge, ablació , lapidació… etc.) gràcies a l'acció de grups compromesos. La tauromàquia deu incloure's entre estes tradicions, perquè no pateixen menys els animals que les persones enfront de la crueltat.

Pel que s'ha dit anteriorment, és inadmissible la creació d'una Càtedra Taurina en l'àmbit Universitari. Un àmbit Universitari, entre els fins del qual es troben l'ètica i la defensa del Medi Ambient.

Des d'esta plataforma lluitarem, amb tots els mitjans al nostre abast, per impedir la creació de l’anomenada càtedra, de la mateixa manera que mostrarem el nostre més profund rebuig cap a qualsevol activitat, festivitat o tradició en la qual s'use, abuse, torture i/o se li done mort a qualsevol animal.

 Colectivo Animalista de la Universidad de Valencia, Asociación Plataforma UPV ProAnimales (PUPA), ARCADYS, PACMA Partido Animalista, ADAANA, AnimaNaturalis, FEDENVA, SPASAV, PRODA, Iniciativa Animalista, Societat Protectora Arc de Sant Martí, ACMAT-CERO, SPAMA, Comissió els Gossets, Folgança Antitaurina pels Drets dels Animals

*Carles Pinazo Calatrava fou un pioner del moviment animalista valencià. Sacerdot secularitzat, es manifestà durant anys davant de la plaça de bous de València, la majoria de vegades a soles o acompanyat de la seua dona.   Sempre portava una gran pancarta feta per ell mateix, plena de fotografies i de raons front a la tortura taurina. Ni les amenaces ni les agressions pogueren mai amb ell, només la malaltia el llevà del seu lloc al carrer Xàtiva, a prop del fanal on enganxava aquella gran pancarta, prop dels que estaven sent torturats.

Destacà, també, per la seua postura crítica a l’església.   Participà activament en la campanya “Jo no t’espere”, per la visita del papa Benet XVI a València del 2006.

Carles Pinazo morí el 30 de juny de 2010.

alt


Vist 4655 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com