Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dilluns, 21 Setembre 2009 10:34

:: 21/09/2009 :: Valoració de la concentració a Algemesí

Més de tres-centes persones, superant la xifra de l'any passat, ens varem manifestar dissabte, pels carrers d'Algemesí en contra de les jonegades. La majoria de les persones que assistirem éren d'Algemesí i de pobles del voltant, especialment de les Riberes del Xúquer. Hi havia també gent d'altres indrets de la nostra geografia en representació d'una majoria del nostre poble que, cada vegada que és preguntat, es manifesta amb tota rotunditat en contra del maltractament als animals. Estem en contra d'una suposada festa que sols respon als instints mes barroers d'uns sectors de la població, cada vegada mes reduït, alienat i manipulat per alguns periodistes taurins, empresaris i pels polítics que mantenen el poder.

El recorregut estigué encapçalat pel toc de la Muixeranga, una tradició plena de valors culturals positius. És de destacar la fermesa i convicció dels i les manifestants en la necessitat de respectar els drets de qualsevol éssers viu a no patir tortura, així com les mostres de suport de gent d'Algemesí que, sense donar encara el pas a participar en la manifestació anti-taurina, manifestaven vergonya pel comportament incívic d'alguna gent que, amb clares mostres de intoxicació etílica, donaren visques a espanya, mentre els i les manifestants ens concentràvem.


Des de Iniciativa Animalista restem a l'espera de les decisió que pugui prendre el Síndic de Greuges, després de rebre centenars de mails de persones i associacions, instant-li a intervenir d'ofici. Per banda de l'ajuntament d'Algemesí, em constatat una primera resposta en comprovar els esforços emprats en rentar la seua imatge mitjançant programes en televisions amigues. Més valdria que l'esforç estiguera dirigit a potenciar la part cultural i participativa de la festa i no en amagar la pudor de la tortura. El poble d'Algemesí es mereix el millor.

 

 

 

 

Vist 6629 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com