Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 01 Setembre 2014 00:00

Manifest per la tradició i el progrés. Becerrades d’Algemesí, mai més.

Importants personalitats de la política, la cultura, el sindicalisme i defensors i defensores dels drets dels animals estan entre les primeres signatures del Manifest per la tradició i el progrés.  Becerrades d’Algemesí, mai més.

 

La Plataforma Iniciativa Animalista fa públic el “Manifest d’Algemesí: que la tradició no impedisca el futur”, una crida al progrés cap a unes festes sense sang i on la tradició de veritat no estiga segrestada per pràctiques èticament insostenibles que la utilitzen com a única justificació.

 

És el cas de les becerrades cadafaleres d’Algemesí, on es disfressa de festa i carnaval la matança d’animals indefensos per persones aficionades, que mai tenen més de dos anys i que sovint no han complert un.  S’intenten amagar del món al cor de la setmana de bous que, a la seua vegada, es vol amagar darrere de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, la festa de les Muixerangues que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

Enric Morera, Marga Sanz, Juan Soto, Ester López, Juan Ponce, Mònica Oltra, Lluís Torró, Fran Ferri, Marina Albiol, Jordi Sebastià, …El manifest ha estat signat per persones diputades a les Corts Valencianes, eurodiputades, regidors i regidores d’Algemesí, l’Alcúdia o Argentona..., sindicalistes com Emilia Moreno S. General de la CGT al País Valencià, Beatriu Cardona i Mavi Oliver de la Intersindical...Núria Arnau S. General d’ERPV i Anna Oliver de SI, gent de la Universitat i altres docents, estudiants, activistes dels moviments socials, personalitats de la cultura i moltes més.  Totes elles reclamen que el poble d’Algemesí puga decidir sobre aquesta situació.

 

Dels espais i organitzacions en defensa del drets dels animals destaquen entre altres Leonardo Anselmi, Miquel Llorente, Aïda Gascón, Anna Carbonell, Naty Rizzo, Jesús Frare i Encarna Canet, Ana Espinosa, Wladi Morales així com els fundadors del Santuari Gaia Ismael López i Coque Fernàndez.

 

Altres noms significatius del mon de la política, la cultura i el mon associatiu que donen suport al manifest són Guillem Agulló, Carme Salvador, Carles Castellanos, Sal·lus Herrero, Maria Isona, Vicent Luna, Jaume Lloret, Ferran Suay, Rafel Sanchis de Catalans UK i Tonetxo Pardiñas President de la Societat Coral El Micalet.

 

En suport de la 9a manifestació antitaurina. Iniciativa Animalista demana l’adhesió de totes les persones que vulguen signar el manifest, a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..  

 

El manifest forma part de les accions de suport a la Folgança - Iniciativa Animalista d’Algemesí, convocant de la9a manifestació antitaurinaque es celebrarà eldissabte, 13 de setembre, a partir de les 19:00h.  La manifestació eixirà de l’estació d’Algemesí, pel carrer Muntanya, arribarà fins a la plaça de bous, que estaran muntant en eixe moment.  El final d’acte serà a la plaça del Mercat.   

 

Algemesí, 1 de setembre 2014

Vist 4079 vegades