Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Diumenge, 15 Setembre 2013 00:00

Èxit de la 8ª manifestació antitaurina d’Algemesí

La manifestació antitaurina d’Algemesí comptà amb el suport dels diputats a Corts Fran Ferri i Juan Ponce, de la coalició Compromís, de la diputada Marina Albiol, d’EUPV, del diputat Juan Soto, del PSPV-PSOE i de l’Agustí Cerdà, d’ERPV, exdiputat i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés.  També hi assistiren representants de Més Algemesí i d’Esquerra Unida d’Algemesí, de SI, MDT i la PCP al costat de més de 200 persones.

Començà a l’estació de ferrocarril, on Encarna Canet, presidenta d’Iniciativa Animalista, recordà el camí fet fins a la 8ª manifestació front a les intimidacions i els esforços permanents de l’Ajuntament per callar les veus que criden l'atenció sobre la barbàrie de les becerrades cadafaleres.  Tingué un record pels més de 40 animals que seran torturats i matats a la setmana de bous d’Algemesí.

Finalment, Encarna Canet reclamà la celebració d’una consulta ciutadana per a que la gent del poble puga dir si vol que s’acaben les becerrades cadafaleres, i reclamà el suport de totes les forces polítiques i entitats socials a aquesta proposta.

Pel carrer Muntanya es feren dues aturades als Quatre Cantons, en record dels inicis de la manifestació antitaurina, on Wladi Morales, de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, tornà a tocar la Muixeranga.  Al cantó del carrer València i front a la porta de la plaça de bous, tornà a fer homenatge a Baptista Borràs, l’històric antitaurí d’Algemesí, i a tota la gent que ha lluitat pel respecte als animals amb unes festes en pau. 

Wladi Morales recordà que el progrés està arribant a tots els racons on la tortura taurina està sent prohibida, com Catalunya, Equador, Nicaragua i grans ciutats com Bogotà, i que Algemesí no s’ha de quedar com l’últim reducte de la barbàrie.

S’arribà al Mercat sense cap incident.  Allí, Jesús Frare de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí llegí un comunicat d’agraïment a totes les personalitats, forces polítiques, organitzacions animalistes i persones que tornaren a estar del costat dels més febles.  Insistí en la reclamació d’una consulta ciutadana per les becerrades i convocà els mitjans per a la primera nit de becerrades.

Digué que no hem de permetre atacs a la llibertat d’expressió i al dret a la informació com el que protagonitzà l’alcalde d’Algemesí Vicent Garcia, en declarar La Sexta cadena “non grata” a Algemesí.  El dilluns 23 de setembre, els mitjans de comunicació han de poder informar lliurement del que són les becerrades, i mostrar al poble del País Valencià unes imatges que parlen per elles mateixes.  
 

Vist 6097 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com