Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

Dissabte, 24 Setembre 2011 23:00

Crònica de la manifestació a Algemesí (Fotos+vídeo+manifest)


A continuació podeu llegir el manifesta de la manifestació contra les becerrades cadafaleres que tingué lloc ahir a Algemesí (Ribera Alta), tot acompanyat amb fotografies i un vídeo. La manifestació va contar amb el recolzament i la presència d'Iniciativa Animalista.


Gràcies, un any més, a totes i a tots, per estar ací, mostrant el vostre rebuig a la violència i a la tortura. A les festes de la setmana taurina d’Algemesí es fa espectacle de la por i el patiment d’uns animals, ficant en perill la vida i la integritat física de les persones. A les becerrades, cadells de pocs mesos, animals que tot just comencen a viure, són massacrats, són torturats lentament, sense que tinguen cap possibilitat de defensa. Aquesta indefensió és requisit obligatori d’una becerrada, i aquesta becerrada es considera una “festa”.En estos moments es queden curtes les paraules, vosaltres sabeu bé el dolor d'estos éssers desemparats que són els nostres germans animals. Ells no tenen veu, som nosaltres els que estem ací fent un esforç, alguns inclús alguns heu vingut de lluny per a manifestar-vos.


Ara tots/es tenim el cor sangrant, com el tindran estos pobres becerros dins d’unes poques hores. Dir-vos també que a esta gent que es diverteix amb la tortura dels animals no sabem què és el que pot passar pel seu cervell per a no vore la sang i l’agonia d’un ésser viu, i seguir en nom de la tradició fent horrorosos suplicis a éssers que senten el dolor igual que els animals humans.


Vosaltres sabeu que els animals no humans sí són capaços de SENTIR, de sentir la major de les pors, la major soledat. Estos pobres becerros, separats de les seues mares, portats a un lloc inhòspit, on els espera la tortura, la tortura a mans de joves inexperts, que ballaran, que es disfressaran, que es burlaran d’ells per a després, lenta i dolorosament assassinar-los amb un botxí elegit a sorteig.


Estos pobres becerros buscaran l’eixida per a tornar a la seua terra, amb la seua família, amb les seues mares, I NO LA VAN A PODER TROBAR. Sols trobaran la mort, moriran sense consol, entre litres d’alcohol, de cares grotesques, de rialles alienes, sense una mà amiga


Es per aixo, que nosaltres, les persones que estem hui ací diguem PROU. Nosaltres, les persones que estem hui ací afirmem allò innegable i evident: que els animals no són coses, que els animals tenen drets, que els animals pateixen quan són torturats. I per això lamentem un any més la maniobra de l’ajuntament, de la comissaria i de la Delegació de Govern de València per allunyar  la manifestació del centre del poble, intentant silenciar així  la llibertat d’expressió. És per  això que cal deixar les coses clares: nosaltres hem comunicat dins el termini establert la data i el lloc de la manifestació; aquells que ara ocupen eixe lloc que a nosaltres ens han negat no han comunicat res ni han complit cap requisit legal. Caldrà recordar-los, doncs, que nosaltres  SOM ALGEMESÍ, que el poble no és d’ells, i que més tard o més prompte, tornarem als quatre cantons, els passarem, arribarem a la plaça, i acabarem amb ella i amb tot el que ella suposa. Tot i això, paradoxalment també nosaltres celebrem una correguda, la  de demà a la Monumental de Barcelona, perquè afortunadament serà l’última de la història a Catalunya. I també celebrem que això ha estat possible gràcies a la  mobilització social de base, a  la pressió ciutadana, i en últim lloc per la decisió popular, que ha estat possible quan la majoria de la població catalana així ho ha volgut. Amb aquesta Iniciativa Legislativa Popular aprovada pel Parlament l’any passat, la primera a l’estat espanyol, es marca un abans i un després a la nostra lluita, perquè ens demostra que si treballem i ens organitzem podem guanyar. La Plataforma Prou! ens ha mostrat que si treballem, totes i tots, per un objectiu ho aconseguirem. Més prompte o més tard ho aconseguirem, perquè quan no es lluita ni per diners ni per sang res ens pot parar. Nosaltres lluitem per un animal que no es pot defensar. Lluitem per allò que és just. Res ens pot aturar. Res.


Només ens cal  recordar les paraules de Waris Dirie, model i símbol de la lluita contra l’ablació.


 “Quan vaig començar em deien que mai ho aconseguiria, que era una tradició mil·lenària. Ara, fins i tot en els pobles més xicotets, hi ha gent que s’hi oposa”. I un d’estos pobles és el nostre.


És per això que donem les gràcies a la gent d’Algemesí, pel suport massiu que ha donat a la iniciativa ciutadana municipal a favor d’una consulta sobre la continuïtat de les becerrades cadafaleres. I l’animem també a evolucionar, transformant unes tradicions anacròniques i fatals en una veritable festa on no es maltracte cap animal ni es fique en perill cap vida humana. Us donem les gràcies a vosaltres, per estar ací. Pel vostre compromís per un món millor i més just per a totes i per a tots. Us donem les gràcies a les persones que heu vingut i a les que no han pogut, però els hauria agradat. Gràcies a les organitzacions que sempre ens han donat suport, i a les que heu vingut per primera vegada.

 

I especialment, a la gent d’Algemesí que està hui ací.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES

Vist 6376 vegades

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com