Catalan Basque English French Galician German Italian Portuguese Russian Spanish

Destaquem

Descarrega't el llibre!

informes

Informes

d'Iniciativa Animalista.

Becerrades mai més!

 

El Bloc de Manolo Sáez

 

Llibertat.cat

SEPC

Plataforma Prou!

Visita el nostre bloc.

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 72
JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 65

El proper dijous 22 de maig es presentarà a partir de les 18h. el llibre "Vegetarianisme, una vida prodigiosa" de Manuel Sáez  organitzat per la Plataforma Carles Pinazo i la PUPA al saló d'actes de l'Escola TSI Camins Canals i Ports. Ed. 1 o Edifici 4H de l'UPV 2n Pis.

El pròleg del llibre ha corregut a compte de Toni Infante, de la Plataforma Iniciativa Animalista. Es signaran els exemplars que es vulga.

La PIA i Libera! denuncien infraccions en la Llei de protecció animal al Camp de Tarragona.

La delegació de Tarragona de l'associació animalista Libera! i la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) han creat la campanya “Coneix a QUI et menges”, que té com a objectiu principal denunciar el maltractament i l'explotació dels animals per a consum a les comarques del Camp de Tarragona.

La campanya s'ha iniciat amb dues accions: una demanda contra l'empresa “La Incubadora” per greus infraccions de la llei de protecció animal, i una denúncia pública sobre les exportacions d'animals vius des del Port de Tarragona cap a destinacions on es sacrifiquen amb mètodes que allarguen el seu patiment i agonia, segons marca la “sharia” islàmica. Algèria, Líbia o el Líban, i pròximament Tunísia i Turquia, són les destinacions d'aquests animals, on se'ls sacrifica de forma conscient, aplicant-los un tall al coll amb un ganivet esmolat, deixant que es dessagnin lentament fins a morir.

La PIA i Libera! denuncien infraccions en la Llei de protecció animal al Camp de Tarragona.
 
La delegació de Tarragona de l'associació animalista Libera! i la Plataforma Iniciativa Animalista (PIA) han creat la campanya “Coneix a QUI et menges”, que té com a objectiu principal denunciar el maltractament i l'explotació dels animals per a consum a les comarques del Camp de Tarragona.
 
La campanya s'ha iniciat amb dues accions: una demanda contra l'empresa “La Incubadora” per greus infraccions de la llei de protecció animal, i una denúncia pública sobre les exportacions d'animals vius des del Port de Tarragona cap a destinacions on es sacrifiquen amb mètodes que allarguen el seu patiment i agonia, segons marca la “sharia” islàmica. Algèria, Líbia o el Líban, i pròximament Tunísia i Turquia, són les destinacions d'aquests animals, on se'ls sacrifica de forma conscient, aplicant-los un tall al coll amb un ganivet esmolat, deixant que es dessagnin lentament fins a morir.
 

M’he trobat amb una revista de la indústria càrnia amb articles molt clarificadors. És el nº 351 de Cárnica 2000, de maig del 20131, i un d’aquests articles diu que El sector dels additius defén l’ús del colorant E1202.

L’àcid carmínic el generen les femelles de les cotxinilles, uns insectes de diferents gèneres i espècies, per a protegir-se dels depredadors. Els éssers humans sempre han utilitzat l’àcid carmínic com a pigment, obtenint d’ell un color roig intens i, barrejat amb altres substàncies, tonalitats més suaus. Se li han trobat molts usos i, actualment, es fa servir com a additiu en medicaments i cosmètics i, sobretot, com a colorant alimentari. Ha aparegut a jaciments europeus prehistòrics de l’edat del ferro, i la cultura mexica ja l’extreia de les Dactylopius coccus, que parasiten les figueres de pala (especialment a l’Opuntia ficus-indica). Aquesta espècie genera molt més àcid carmínic que qualsevol altra (un 21% del seu pes) i, amb l’ocupació europea, passà a l’altra banda de l’Atlàntic. Les Canàries foren, durant molt de temps, les primeres productores mundials.

1 CdeComunicacion.es – Cárnica 2000, 11/06/2013, Revista Cárnica 2000 nº 351, http://carnica.cdecomunicacion.es/noticias/5413/revista-carnica-2000-numero-351

2 El sector de aditivos defiende el uso del colorante E-120. A Cárnica 2000, nº 351, maig 2013, p. 10-13, de la redacció.

 

Dimarts, 18 Juny 2013 22:00

Bona acollida del tast vegà a Ontinyent

El passat divendres, 7 de juny, va tindre lloc a Ontinyent (Vall d'Albaida) el tast vegetarià en què va participar Iniciativa Animalista dins del IV cicle “tastant-tastant” que organitza el Casal Jaume I de la Vall d'Albaida.

 

L'acte va contar amb la presència de vora 40 persones i fou conduit per Jesús Frare, membre d'Iniciativa Animalista, que en primer lloc va exposar les raons i avantatges de l'alternativa vegana i el dret dels animals a no ser explotats en espectacles, utilitzats per a roba, alimentació o experimentació, per donar pas a continuació a un torn de preguntes per part del públic. Per finalitzar l'acte, es realitzà el tast amb alguns plats representatius de l'alimentació vegana com ara l'humus, els espaguetis amb carabassó i tofu, i altres.

Dimecres, 12 Juny 2013 22:00

Xerrada sobre veganisme.

Normalment, faig aquesta.  Aquest dia estava lligada a un tast de menjars vegans.  Férem tallarines  de carabassó amb tofu, i provàrem alguns embotits vegans.  També menjàrem xocolata de comerç just i altres pastissos sense ingredients animals.

----------------

Us vaig a parlar del veganisme.  Com que, per a molts de vosaltres, serà la primera vegada que rebeu una informació clara del que representa pels altres animals no tindre cap altra consideració que la de propietats dels i les humanes, no vaig a utilitzar cap imatge dura.  Heu de saber, però, que el que mostren eixes imatges és la realitat de les granges, els escorxadors, els laboratoris, els zoos…

Vull que us fixeu en una cosa: el que jo diré ho diu la pròpia indústria de l’explotació animals.  Només cal prestar atenció quan la seua veu ix als diaris, als telenotícies, etc.  Quan afronten el debat amb l’animalisme, manipulen aquesta informació amb veritats a mitges, mentires senceres, ocultacions i ornaments.  Però, molt sovint, s’obliden d’aquest debat i diuen les coses sense embuts.  Jo us mostraré alguns exemples.

Pàgina 2 de 2

Opinió

RogerCastellanos

    

Joomla Template - by Joomlage.com